Pentru această rubrică am rugat 5 elevi ai liceului nostru să ne răspundă la câteva întrebări referitoare la îmbunătăţirea şcolii:Muscă Simina din clasa a X-a A,Sivec Mihaela şi Pârvu Bogdan din clasa a X-a D,Condrea Ovidiu din clasa a XI-a A şi Ghergar Anişoara din clasa a XI-a C.Cu ajutorul lor,am reuşit să găsim noi idei care să transforme liceul nostru într-un loc şi mai bun decât este acum !
1.Dacă aţi putea schimba un singur lucru în acest liceu,care ar fi acela?
Simina :Nu aş dori să schimb nimic.După părerea mea,totul este ok.
Mihaela :Faţada şcolii.
Bogdan :Uniformele să rămână aceleaşi(vesta).
Ovidiu :Lucrul pe care l-aş schimba,cred că ar fi scoaterea uniformelor ca articol vestimentar obligatoriu.
Anişoara :În acest liceu eu aş vrea ca profesorii să rămână aceiaşi,din clasa a IX-a până în clasa a XII-a,nu tot să ni se schimbe în fiecare an,în special la materiile de bază,cum ar fi limba română şi matematica.
2.Aţi dori ca în liceu să se organizeze mai multe activităţi extraşcolare ?Daca da,care ar fi acelea ?
Simina :Mi-ar plăcea să avem parte de mai multe activităţi extraşcolare : concursuri între clase pe diferite teme,concursuri care să pună în valoare atât condiţia fizică,cât şi cultura generala,cercuri pe teme diferite,la unele materii.
Mihaela :Da,mi-ar plăcea să existe un cerc de dans.
Bogdan :Da.
Anişoara :Da.Nu m-am gandit la ceva activităţi extraşcolare anume,dar aş vrea să participe şi ceilalţi elevi care nu au participat la asemenea activităţi.
3.Aţi avea de făcut vreo sugestie domnilor profesori pentru activitatea de predare-ascultare ?
Simina :Nu ;cred ca domnii profesori ştiu ce au de facut.
Mihaela :Unii să fie mai indulgenţi.
Bogdan :Să nu se insiste pe materiile care nu sunt de profil.
Ovidiu :Pentru ca activitatea de predare-ascultare să fie mai eficientă,o soluţie ar fi ca unii profesori să fie puţin mai apropiaţi de elevi,să nu existe acea relaţie tensionată,elev-profesor.Pentru o mai bună activitate de predare-ascultare,profesorul ar trebui să ne fie aproape,în limitele permise.
Anişoara :Da.Profesorii ar trebui să se impună în faţa elevilor nu prin notele pe care le dau,ci prin felul lor de a fi şi de a se inţelege cu elevii.Profesorii ar trebui să-i facă pe elevi să înţeleagă materia pe care o predau şi astfel,să o şi agreeze.
4.Dar pentru domnii diriginţi,în ce priveste îmbunătăţirea orelor educative ?
Simina :La orele educative ar trebui discutate şi teme propuse de elevi.
Mihaela :Nu.
Bogdan :Orele educative sunt bune acum.
Ovidiu :Pentru îmbunătăţirea orelor educative,dirigintele ar trebui să aibă o legatură strânsă cu elevii,să fie dispus să le asculte eventualele întrebări,probleme,sugestii,încercând să le găsească un răspuns convenabil,realist.
Anişoara :Dirigintele ar trebui să fie tot timpul alături de noi,să ne înţeleagă şi să ne asculte problemele.Ar trebui să fie un prieten pentru elevii săi,un îndrumător spiritual însă să ştie să păstreze anumite limite şi să impună respect elevilor săi.
5.V-ar plăcea să se organizeze mai multe excursii ?Ce soluţii propuneţi ?
Simina :Mi-ar plăcea să se organizeze mai multe excursii pentru ca elevii să se mai relaxeze şi să se distreze alături de colegi şi profesori.S-ar putea organiza excursii în unele locuri care ajută la îmbogăţirea culturii generale.
Mihaela :Da,ar trebui să se organizeze mai multe excursii prin ţară.
Bogdan :Da,mi-ar placea să se facă excursii în vacanţa dintre semestre sau în week-end-uri,nu doar de o zi.
Anişoara :Da,sunt de acord să se organizeze mai multe excursii.Mi-ar plăcea să se faca o excursie in munţii Făgăraş.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu