27 dec. 2009

Licean în Brazilia

Elevul Roman Sorin Mircea din clasa a XII-a C a studiat un an în Brazilia. Ne-a răspuns la câteva întrebări şi ne-a trimis câteva fotografii pentru a vă face şi pe voi părtaşi la experienţa sa.

1.De ce ai plecat sa studiezi in Brazilia?

Deoarece am vrut sa cunosc un nou stil de viata, sa-mi fac noi prieteni, sa vad locuri noi si genuri de viata diferite.

2.Cum era scoala in care ai studiat?

Eu am studiat intr-o scoala particulara deoarece acolo acestea erau cele mai bune scoli,era o scoala destul de mica, era cate o clasa din fiecare an.

3.Ce discipline se studiau?

Toate disciplinele ca si la noi in afara de : Religie, Muzica, Desen. Toata lumea studia aceleasi materii, doar de la facultate puteai sa-ti alegi profilul.

4.Erai obligat sa studiezi toate disciplinele sau alegeai cateva?

Da eram obligat sa studiez toate disciplinele.

5.Cum erau colegii tai si ceilalti colegi din scoala?

Erau prietenosi , comunicativi, te ajutau daca aveai nevoie de ceva.

6.Cum se desfasurau orele?

O ora la ei tinea 2 ore, profesorul scria lectia pe tabla si apoi o explica, cat timp scria lectia toata lumea putea vorbi , dar cand o explica trebuia sa fim atenti.

7. Ce dotari materiale avea scoala?

Deoarece am studiat la o scoala particulara am avut parte de toate dotarile, aveam laboratoare, sala cu proiector unde prezentam proiectele.

8.Cum erau profesorii?

Erau foarte prietenosi ,cu ei puteam vorbi fara sa folosim pronumele de politete, erau foarte deschisi, dupa ore putem sa iesim la un suc cu unii .

9.Ce ti-a placut cel mai mult in scoala?

A fost o scoala normala dar cel mai mult mi-a placut atmosfera.

10.Cum erau Brazilienii in general?

Erau plini de viata, prietenosi, stiau sa se distreze.

11.Cum era orasul sau zona in care ai locuit?

Orasul in care am locuit eu se numea Caraguatatuba, situat pe litoraul din Sao Paulo cu iesire la Oceanul Atlantic, era un oras cu 150.000 locuitori.

12. Spune-ne cate ceva despre familia la care ai locuit?

Eu am locuit la 3 familii , aproximativ 4 luni la fiecare , m-am simtit ca si acasa cu ei.

13. Ce ai invatat mai deosebit in aceasta experienta?

In primul rand am invatat sa ma descurc singur, am invatat ce inseamna sa fii departe de familia ta , sa iei decizii singur.

14.Ce ai vrea sa schimbi in scoala romaneasca dupa ce ai vazut cum arata scoala acolo?

Mie mi-ar placea ca pana la terminarea liceului toata lumea sa studieze aceleasi materii , deoarece eu consider ca doar dupa terminarea liceului iti poti stii cu adevarat ce profesie vrei sa urmezi.

15.Ce sfat le dai colegilor tai care nu avut aceasta ocazie?

Eu le-as recomanda tuturor celor care au posibilitatea sa faca un schimb de experienta sa o faca , deoarece eu sunt foarte multumit de alegerea facuta si nu imi pare rau. Consider ca aceasta oportunitate m-a ajutat foarte mult deoarece acum pot sa iau decizii singur, sunt mai matur si mai independent.








Amintiri de la Balul Bobocilor 2009

Câţiva elevi talentaţi, membri ai cercului foto - video din liceul nostru, au realizat un interviu cu bobocii care se pregăteau să participe la concurs. Ne scuzaţi pentru întârzierea cu care vi-l prezentăm dar realizarea filmuleţului a durat ceva timp. Este primul filmuleţ realizat de elevii noştri. Îi felicităm şi îi aşteptăm şi cu alte realizări.






Imagini de la repetiţii