31 dec. 2012

Balul Bobocilor 2012






ZIUA ZONELOR URBANE (CERCUL DE ECOLOGIE )



 
Data de 8 noiembrie a fost marcată la Colegiul Naţional ,,Vasile Goldiş" Arad ca fiind ,,Ziua Zonelor Urbane", motiv pentru care, participanţii cercului de ecologie, în special participanţii din clasa a V−a şi a VI−a, au demostrat că natura este importantă şi că o putem salva, jucându−ne. Astfel, patru echipe, coordonate de elevele din clasa a XII−a E, aflate sub îndrumarea doamnei profesoare de fizică, Lazăr Gabriela şi a domnului profesor Grovu Dan, au ,,creat" un joc, similar cu Monopoly din materiale reciclabile... dopuri, cartoane, hârtii etc.
Lucrând ca o echipă în laboratorul de biologie de la etajul doi, aceştia au reuşit, prin colorat, prin imaginaţie şi implicare, să dea naştere unor adevărate opere de artă. Jocurile au putut. mai apoi, fi folosite, în cadul unui concurs de cultură generală, format din 20 de întrebări despre mediul înconjurător, pe care, elevii l−au câştigat fără probleme, fiind şi recompensaţi. Această activitate urmează să le fie trecută pe fişa de membru, întrucât e nevoie de cât mai multe activităţi pentru ca la sfârşitul anului, elevii să primească o diplomă de voluntar ecologic.
Recent, am desfăşurat o strângere de hârtie, începută pe 3 noiembrie de Ziua Naţională a Pădurilor, care urmează să fie reciclată. Mai mult, până pe 8 decembrie 2012 de Ziua ,,înverzirii şcolii", fiecare clasă este rugată să aducă câteva plante, menite să decoreze, respectiv, să ofere o imagine ,,verde" întregului colegiu naţional. Cei care doresc să se mai înscrie în cerc sunt rugaţi să ia legătura cu reprezentanţii ecologici ai fiecărei clase, care, la şedinţă vor comunica aceste detalii. Pe facebook, ne găsiţi la grupul intitulat: Cercul de ecologie ,,V.Goldiş”.
Vă mulţumim şi vă aşteptăm cu drag să ajutaţi mediul înconjurător să lupte împotriva poluării, prin educare şi implicare!

                                          Diaconescu Roxana, clasa a XII−a E