13 mai 2012

Festivalul copiilor

Colegiul Național ,,Vasile Goldiș” Arad, participant la

,,Festivalul Copiilor” din Turcia

O delegație formată din opt elevi (Natalia Barbu, Denisa Ioja, Bianca Jurcă, Patricia Moțiu, Vlad Oniță, Mihai Prună, Romina Săcăreanu, Andrei Șimăndan) și trei profesori (prof. Eugen Bocăniciu – director, prof. Loredana Tănase – coordonator proiect, prof. Mihaela Bocăniciu – profesor engleză) de la Colegiul Național ,,Vasile Goldiș” Arad a participat, în perioada 20-27 aprilie 2012, la cea de a doua mobilitate din cadrul proiectului multilateral Comenius ,,First Real European School Cultural Olympics”, desfășurat în cadrul Programului de învățare pe tot parcursul vieții și finanțat de Comisia Europeană, care a avut loc în Eskișehir - Turcia.

Întâlnirea de proiect s-a desfășurat sub semnul unui festival al copiilor, momentul ales fiind legat și de celebrarea Zilei copilului și a Zilei Naționale a Turciei. În acest scop, țările partenere ( Germania, Finlanda, Olanda, România și Turcia) au avut de pregătit un moment artistic care să includă dansul și muzica. O surpriză foarte plăcută a fost participarea, înainte de spectacol, a tuturor delegațiilor, la ceremonia dedicată Zilei copilului care s-a desfășurat pe stadionul orașului, elevii și profesorii arădeni fiind primiți cu numeroase aplauze și felicitați de oficialitățile locale. În cadrul spectacolului desfășurat la școala gazdă, elevii Colegiului Național ,,Vasile Goldiș” au impresionat prin prezentarea a două dansuri tradiționale românești stilizate, extrem de apreciate de publicul spectator.

Pe durata mobilității, delegația arădeană a participat la diferite ore de curs (engleză, artă, sport, informatică) și aflat lucruri inedite despre istoria și civilizația acestei țări, fiind realizate vizite tematice în Eskișehir și Ankara, (la Mausoleul eroului național Ataturk, Grădina Zoologică, Muzeul de Istorie Naturală și Muzeul Energiei sau ,,Anadolu University”.)

Calendarul desfășurării activităților a cuprins și întâlnirea cu primarul orașului Eskișehir, discuțiile privind următoare întâlnire de proiect care va avea loc în Olanda și diferite activități realizate de către elevii străini alături de familiile care i-au găzduit.

Ca urmare a acestei întâlniri de proiect a fost realizată o mai bună cunoaștere și înțelegerii a sistemului de învățământ, a civilizației și culturii din Turcia, o valorificare a tradițiilor românești și o dezvoltare a competențelor de comunicare în limba engleză.

Responsabil proiect, Loredana Tănase

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene.

Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului și Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține.




Alte fotografii