25 oct. 2011

Sincron alb-negru anti-drog

Scopul evenimentului a fost ca tinerii să conștientizeze că alegerea există, o viață liberă, împlinită, sănătoasă cu prietenii și familia aproape sau o viață solitară, trăită de pe o zi pe alta având în preajmă doar acea dependență distructivă.

Acest eveniment a fost organizat de Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog cu sprijinul Prefecturii Arad. Printre invitați s-au numărat academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, un susţinător al luptei împotriva drogurilor, dar şi caricaturistul Ştefan Popa Popas, fiecare susţinând un mic discurs în cadrul ceremoniei de începere.

Evenimentul principal a fost dansul sincron realizat de o trupă de dans din Timişoara, fiind susţinut şi de către cei aproximativ 2500 de elevi şi profesori provenind de la diferite licee din toate colţurile judeţului şi municipiu.

În cadrul evenimentului s-au împărţit măşti albe şi negre, donate de către un sponsor italian prezent şi el la sincron, pentru a ilustra cât mai clar alegerea pe care puteau să o facă: „TU ALEGI” şi „ISPITA DROGURILOR”.

Un alt scop de admirat al acestui eveniment a fost intenţia CIADO de a intra în cartea recordurilor prin numărul de participanţi. Tot ce putem face este să le ţinem pumnii şi să sperăm că liceul nostru a ajutat în crearea unei diferenţe majore în viaţa unor tineri şi nu numai.

Breaz Bianca XII D

Vă prezentăm mai jos câteva fotografii cu elevii liceului nostru prezenţi la acest eveniment.

Rezistenţa anticomunistă din Judeţul Arad

În anul şcolar trecut, în cadrul liceului nostru a avut loc un simpozion dedicat rezistenţei anticomuniste din Judeţul Arad organizat de domnul profesor de Istorie Leucuţia Alexandru. La acest simpozion au participat elevi din liceul nostru precum şi elevi de la Colegiul Naţional "Elena Ghiba Birta". În cadrul simpozionului elevii au discutat cu persoane care s-au opus regimului comunist şi au avut de suferit din această cauză. Vă prezentăm, mai jos, câteva înregistrări realizate de elevi cu această ocazie.