17 iun. 2009
Interviu cu interpreta Sivec Andreea
Unde…Cum…Cine...
Mai sunt colegii noştri
Se spune că fiecare om are un talent.Dacă vorbim de Sivec Andreea,colega noastră din XII D, este clar că vorbim despre muzică.Înzestrată cu o voce frumoasă şi o prezenţă plăcută pe scenă, ne-a demonstrat de multe ori ce înseamnă să fii talentat.O cunoaştem toţi, fie de la Balul Bobocilor, fie de la TeenFest.Cu efort şi muncă, îmbinate cu un dar nativ, ea a ajuns destul de cunoscută în Arad.E unul dintre elevii talentaţi ai liceului “Vasile Goldiş”, e Andreea Sivec.
Reporter : Când ţi-ai descoperit pasiunea pentru muzică?Când ai început să cânţi?
Andreea : Hmm….Pasiunea pentru muzică mi-am descoperit-o pe la vârsta de 5-6 ani.Îmi aduc aminte că eram în camera mea, cu muzica tare, un spray în mână pe post de microfon şi în faţa oglinzii gândindu-mă că sunt în faţa a mai multor spectatori.
R. : Ai urmat cursuri de canto sau ai ceva studii de specialitate?
A. : Da…Sunt în ultimul an la Şcoala Populară de Artă unde fac teorie muzicală, istoria muzicii şi canto uşoară.Pe lângă aceste studii fac parte şi din grupul Sânzienele împreună cu sora mea, Mihaela.Profesoara mea de canto, Mărioara Miclea, care în tinereţe a fost cântăreaţă de muzică populară, mi-a insuflat dragostea pentru folclorul românesc.
R. : Spune-ne despre performanţele tale muzicale.Prin ce oraşe ai cântat, ce premii ai câştigat?
A. : Am participat la multe concursuri din ţară.Voi enumera câteva premii: Concursul “Dans şi muzică” unde am luat locul 2, la concursul “Vivat” am luat locul întâi, ”Steluţa de cristal”, locul 3 şi menţiune la concursul “Pop Star”.De asemenea am fost invitată să cânt la spectacole în alte oraşe precum Călăraşi, Bucureşti, Ploieşti, Timişoara, Oradea.
R. : Ce înseamnă muzica pentru tine?
A. : Pentru mine muzica înseamnă suflet, hrană.Muzica te face să te mişti sufleteşte.Uneori muzica te face să vrei să o împarţi cu toată lumea, iar alteori nu ai vrea să o dai nimănui, pentru că te mândreşti că o ai.Nu mă refer doar la muzica simfonică, ci la tot ce este frumos în muzică, indiferent de gen.
R. : Cum te simţi pe scenă?Ce sentimente te încearcă de fiecare dată când cânţi?
A. : Scena înseamnă pentru mine emoţie şi fericire.Înseamnă o altă lume, o altă viaţă.De aceea în momentul când urc pe scenă sunt foarte emoţionată şi dornică de a transmite publicului toată dragostea pe care o simt pentru muzică.E normal ca de fiecare dată când sunt pe scenă să am emoţii, dar acestea sunt, cu siguranţă, constructive.
R. : Muzica este doar o pasiune efemeră sau ai vrea să o transformi într-o meserie?
A. : Nu pot spune că pot transforma muzica într-o meserie.Muzica o faci din plăcere, cânţi pentru că simţi că trebuie să dăruieşti frumuseţile muzicii celor care te ascultă.Muzica o pot transforma într-o meserie doar absolvenţii Conservatorului şi devin profesori, dirijori sau instrumentişti.
R. : Care e cel mai frumos moment pe care l-ai trăit, legat de muzică?
A. : Dacă sunt apreciată pentru ceea ce fac, atunci toate momentele sunt frumoase şi unice în acelaşi timp.
R. : Pentru un cântăreţ, cât contează talentul şi cât contează munca?
A. : Dacă ar fi să ne încadrăm într-un procent de 100% , atunci talentul ar fi 30%, iar munca 70%.Talentul este primit în dar, însă succesul trebuie câştigat.
R. : Cum ai împăcat activitatea şcolară cu cea artistică?
A. : Destul de uşor.Am reuşit să fiu în rând cu ceilalţi colegi, deşi uneori e foarte obositor să mergi de la şcoala la repetiţii sau invers.Dar cum se spune, “Succesul constă în multe sacrificii”.
R. : Ce ar trebui să facă un tânăr ca tine, pentru a-şi începe o carieră în muzică?
A. : În primul rând ar trebui să fie conştient dacă are sau nu talent.Iar apoi are nevoie de ambiţie şi multă muncă.
R. : Care este cel mai mare vis al tău pentru viitor?
A. : E mai complicat puţin...Am două visuri : de a absolvi Facultatea de Medicină şi de a fi pe scenă, acolo unde lumea e cu totul diferită.Dar mai am timp până să mă hotărăsc ce voi face, în final, în viitor…
Mulţumim şi iţi dorim success!
Interviu realizat de Covaci Adina, cls. a XII-a D
Abonați-vă la:
Postări (Atom)