17 iun. 2011

Amintiri din Elveţia

In perioada 27 aprilie-13 mai, elevii Liceului Teoretic Vasile Goldis au participat la un schimb intercultural in Elvetia (satul de vacanta Pestalozzi). Ei au fost insotiti de d-nele prof. Renata Capota, Livia Nadis si Dana Matei Bora. Un obiectiv al Schimbului Intercultural a vizat creșterea respectului de sine astfel consolidând și identitatea personală. Iar prin interacțiunea cu participanții din alte țări, tinerii au reusit sa identifice similaritățile și diferențele culturale, reflectând asupra prejudecăților despre alte etnii și culturi.

“ Experienta elvetiana a fost deosebita. Am participat la diferite ateliere si activitati alaturi de elevi din Elvetia si Ucraina. Excursiile organizate la St. Gallen, Zurich, Lucerna, Berna au fost foarte interesante si placute. Totul a fost mirific: satul Pestalozzi, padurea, lacul, Alpii, casele, oamenii.

Desi nu am vorbit aceeasi limba, desi am avut nationalitati diferite, religii diferite si multe alte diferente , am reusit sa comunicam prin joc, muzica, desen, sport, mima.

Am avut ocazia sa invatam ca in ciuda diferentelor, exista o multime de lucruri care ne leaga, ne apropie. Am inteles ca interculturalitatea, inainte de orice, este respectul diferentelor.”

Marta Andreea, Moisa Andreea ,cls a V a A