13 mai 2016

Susan Carolina-Bianca, Gavrilă-Ardelean Gloria – participare la Olimpiada Naţională de Biologie, 2015


Susan Carolina-Bianca, din clasa a XI-a C şi Gavrilă-Ardelean Gloria, din clasa a VII-a C (an şcolar 2014-2015), eleve ale Colegiului Național „Vasile Goldiș” Arad, am reușit în a ne califica la faza națională a Olimpiadei de Biologie.
Inspectoratul Școlar Județean Mureș a găzduit Olimpiada Națională de Biologie, întrecere ce a reunit în numele „științei vieții” un număr de 241 de elevi din toate județele țării.
Această etapă s-a desfășurat între 5-9 aprilie 2015; probele practică și teoretică fiind susținute în cadrul Facultății de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș.
Pe parcursul acestor zile am avut ocazia să întâlnim tineri determinați în a face performanță, în a acumula informații și în a demonstra practic cunoștințele deprinse în timpul orelor de biologie.
În urma susținerii celor două probe, organizatorii ne-au oferit o excursie de relaxare în Sighișoara, o răsplată pentru munca depusă în cadrul pregătirilor olimpiadei.
Participarea noastră este o încununare a muncii, timpului acordat pregătirii și emoției inerente oricărui concurs național.
Experiența dobândită ne-a dovedit că ne putem depăși limitele și ne-a demonstrat că o conlucrare profesor-elev poate conduce la obținerea unor rezultate distincte.
Pe această cale îi mulțumim profesoarei de biologie Hididiș Floare, fără de care acest succes nu ar fi fost posibil.
                                                         Susan Carolina-Bianca

                                                         Gavrilă-Ardelean Gloria





Să știi mai multe, să fii mai bun!

               În perioada 18-22 aprilie 2016, în școala noastră s-a desfășurat programul numit : ”Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”. În cadrul acestuia s-au desfășurat diferite activități educative extracurriculare și extrașcolare. Dintre acestea, putem aminti: jocuri sportive (fotbal, handbal, volei sau baschet), excursii în Lunca Mureșului, sau la alte obiective din județ, vizitarea Unității de Pompieri din Arad, cu ocazia Zilei Porților Deschise, a Muzeelor din Arad și Timișoara sau a Universității de Vest din Timișoara. Câțiva elevi, însoțiți de profesorii Anca Giura, Diana Bodrogean Diana, Grovu Dan și Livia Nadiș, au vizitat Mănăstirea Bezdin.

          ,,Să ajungeţi oameni învăţaţi nu e uşor, dar nici să îi înveţi pe alţii nu e uşor.'' (...din predica Episcopului Serbiei către noi).Viaţa e plină de miracole. Ne-am întâlnit cu Episcopul Serbiei în aproape părăsita şi străvechea mănăstire de la Bezdin, inopinat. Ne-a binecuvântat, ne-a oferit anafură şi s-a dovedit nu doar foarte înţelept, ci şi plin de umor. Limba diferită a fost un detaliu nesemnificativ!  (Anca Giura)