29 mar. 2015

Orientare profesională


          Cu elevii din clasa a XII-a, de la Colegiul National ,,Vasile Goldis” Arad, în vizita la o firma, vorbind despre o posibila insertie profesionala dupa finalizarea studiilor. Au fost prezentate aspecte precum specificul activitatii, posibilitatea de calificare si de formare la locul de munca, salarizare, beneficiile angajatilor, mediul de lucru, departamente, procesul de recrutare si selectie al angajatilor, etc. Elevii au manifestat interes si s-au comportat exemplar.

Psihoterapeut Angela Carmen Plăcintar





Intelectualii

Dau nume bulevardelor din lumea întreagă, parcurilor, universităţilor, asociaţiilor culturale. Se închină la zeii vanităţii. Duc o viaţă rebelă, neconvenţională, dacă nu chiar depravată. La mormintele lor se fac pelerinaje. Orice muritor se străduieşte să le pronunţe numele corect.

Declarație de iubire


"Fiecare om îşi alcătuieşte de-a lungul vieţii un edificiu afectiv. Măsura în care el este e dată de consistenţa acestui edificiu, de mâna aceea de oameni – ei nu pot fi mulţi – pe care i-a preluat în el şi pe care i-a iubit fără rest, fără umbră, şi împotriva cărora spiritul critic, chiar dacă a fost prezent, a rămas neputincios. Aceşti oameni puţini care ne fac pe fiecare în parte să nu regretăm că suntem reprezintă stratul de protecţie care ne ajută să trecem prin viaţă. Fără acest zid de fiinţe iubite care ne înconjoară (indiferent că ele sunt sau nu sunt în viaţă), noi nu am fi buni de nimic. Ne-am destrăma sau ne-am pierde, ne-am rătăci pur si simplu în viaţă. Dacă ura celorlalţi, invidia lor, mârşăvia lor sunt neputincioase este pentru că există câţiva oameni pe care îi iubim până la capăt" (Gabriel Liiceanu - Declarație de iubire) Lansare de carte Gabriel Liiceanu 

Prof. Nadiș Livia

Concurs de dans modern

         
   
          Eleva Lukacs Melissa Selena (clasa a V-a A), împreună cu echipa, a obținut locul I la Concursul de dans modern desfășurat sâmbătă la Centru Recreativ din Lipova.






Condei de jurnalist

                   În data de 20 Martie, la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Suceava, a avut loc Concursul Interjudețean  ”Condei de Jurnalist”. Din partea școlii noastre a participat elevul Stoica Teodor din clasa a XI-a E, coordonat de prof. Nadiș Livia. Acesta a reușit să se impună la secțiunea Interviuri și să obțină premiul I.