28 iun. 2015

Centrul Local “Phoenix” Arad

        Colegiul Naţional Vasile Goldiş-singura şcoală arădeană cu tradiţie în cercetăşie
            Începând cu anul 2008 ,Colegiul Naţional Vasile Goldiş  a contribuit în mod decisiv la dezvoltarea cercetăşiei în judeţul Arad prin acordarea unui sediu pentru Cercetaşii României din oraş. Mai mult, şcoala a sprijinit mişcarea cercetăşească prin dotarea sediului cu mobilier, iar conducerea şcolii (director Bocăniciu Eugen, director adjunct Duca Diana) a militat pentru înscrierea elevilor în această mişcare educativă.
         Chiar înfiinţarea Cercetășiei în judeţul Arad este legată de numele acestui liceu gratie profesorului Zoriti Tudor.
         Până în 1993, cercetașii din Arad erau un grup restrâns care mergeau împreună prin munți. Astăzi, centrul Phoenix Arad are peste 70 de membri activi dornici de aventură. Acesta este printre primele 10 centre de cercetași înființate în țara noastră.          Președintele centrului este Valentin Goran, cu o activitate cercetășească de peste 20 de ani, urmat de vicepreședintele Lucian Ardelean, profesor la Colegiul Național Vasile Goldiș.
         În ultimul an s-au strâns peste 40 de elevi din ambele clădiri ale Liceului Vasile Goldis, aceştia fiind acum membri activi şi serioşi ,dornici să ajungă lideri.
         Pe lângă activitățile cu copiii, câteva persoane din acest centru au făcut o mare descoperire arheologică la Zădăreni, aceștia au găsit o barcă de 13 metri, care acum este un exponat la Muzeul de Istorie, Arad.

         Centrul local Phoenix Arad a  găzdui cercetași din peste 10 orașe din România la campul din 14 mai, Spirit Scout a XIII-A ediție cu tema Game of Thrones. Cei ce doresc să facă parte din acest centru, sunt invitaţi în fiecare joi la ora 17, la Colegiul Național Vasile Goldiș la şedințele noastre. 


Festivalul Luminii 2014


Cercetaşii în gara din Arad dupa Deschiderea Anului Cercetăşesc de la Oradea.

Georgia Ţidorescu, clasa a XI a E