20 sept. 2015

Festivalul Minorităților Naționale

                  În data de 19 septembrie, a avut loc la Arad Festivalul Minorităților Naționale. Din anul 2013 acesta este inclus în Mișcarea Charta XXI pentru reconcilierea popoarelor. La acest festival au participat și două eleve din școala noastră: Tirsin Bianca (XI E) și Simon Paula (XII E).

               ”Am participat la acest festival de cinci ani. Ansamblul nostru face impresie bună de fiecare dată și ne mândrim să reprezentăm sârbii din Arad. Anul acesta am prezentat coregrafia Beograd” spune Bianca.
Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa

               În perioada 4-7 septembrie, la Cluj Napoca a avut loc Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa. La această manifestare au participat și elevi din școala noastră: Bocșa Cristian (X A), Brotac Laurențiu (X D), Cătană Paul (XI E), Blaga Adeluța (absolventă XII E), Baidoc Ancuța (IX C) și Nan Maria Antonia (IX C).
                Iată ce spune Laurențiu despre această experiență: ”Am plecat din Arad vineri dimineața, însoțiți de 2 îndrumători: părintele Nan și parintele Sirca. Am ajuns  la destinație în aceeași zi și am fost cazați la campusul Hașdeu din Cluj-Napoca.
   În prima seară, am participat la festivitatea de deschidere a întâlnirii, care s-a desfășurat în fața Catedralei Ortodoxe din Cluj-Napoca, unde au fost prezenți aproximativ 6000 de tineri ortodocși din întreaga țară și din toată Europa. Pe parcursul acestor frumoase zile am participat la multe activități interesante, am vizitat întreg centrul Clujului și multe alte locuri, am cunoscut multe persoane cu care am petrecut într-un mod foarte plăcut acest timp și cu care țin legătura și acum.
   Excursia s-a încheiat în dimineața zilei de luni, odată cu terminarea festivității de încheiere a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Europa și cu plecarea spre Arad. La sosire, ne-am luat cu toții rămas bun.
   A fost o experiență foarte plăcută si interesantă la care aș participa din nou.” 
                


Miss Arad și Miss Fainoșag

             Eleva Tirsin Bianca (clasa a XI-a E, dirigintă Livia Nadiș) a obținut titlul de Miss Arad 2015, precum și Locul II la concursul Miss Transilvania.
             Iată ce a declarat ea după ce a obținut locul II: “ M-am simțit foarte bine, a fost o experiență la un alt nivel, m-am împrietenit cu multe persoane și am avut ocazia de a vizita orașul, și mai ales, am avut șansa de a fi în locul unde s-a născut Liviu Rebreanu. Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și mai ales familiei mele!!” .


              Mai multe detalii puteți afla de aici.