13 dec. 2009

Tabara Retezat - august 2009


-->
Mari iubitori de excursii si drumetii , elevii Liceului Teoretic „Vasile Goldis” Arad, insotiti de doamnele profesoare : Andries Alina, Ioja Petronela si Savulov Simona au fost in Retezat, in perioada 24 august- 30 august 2009..
Ne-am cazat la cabana Lolaia, cabana situata in Masivul Retezat la 100 m de pricipala poarta de intrare in PARCUL NATIONAL RETEZAT , la o altitudine de 1008 m.
Tabara la care am participat a avut ca scop educarea pe linie ecologica si de respect fata de natura a tinerilor.
Celor care ne-au ajutat (Ilie, Petrica, Teo, Florina , Alin si doamnelor doctor ) sa descoperim frumusetile Retezatului insotindu-ne in drumetiile noastre( la Cascada Lolaia, Lacul Galesu si Taul dintre Brazi, Valea Pietrele si Lacul Bucura) le multumim si promitem sa ii vizitam si in 2010.
Prof. Simona Savulov



Rugăciunea elevului

Când am fost cu colinda cineva ne-a spus o poezie. Este prea frumoasă şi haioasă să o trec cu vederea, aşa că v-o arăt şi vouă. O puteţi citi AICI.

Serbare în faţa Primăriei Arad - decembrie 2009 (video)

Mulţumim elevei Bodea Lavinia din clasa a X-a E pentru ajutorul acordat la realizarea acestui material.






























România prinde rădăcini

În data de 14 noiembrie, 70 de elevi voluntari de la Liceul Teoretic „Vasile Goldiş” Arad au ajutat la plantarea celor 25.000 de puieţi de sânger, stejar şi cireş prevăzuţi pentru împădurirea unei suprafeţe de 5 ha în localitatea Remetea Mică, judeţul Timiş. Activitatea de împădurire a avut loc la iniţiativa organizaţiei „Mai mult verde”, care are nobila misiune de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. Toţi elevii voluntari şi cadrele didactice însoţitoare – prof. Petronela Ioja, prof. Simona Savulov, prof. Aneta Mihalcsik, prof. Cornelia Babocsik şi prof. Gabriela Lazăr - au ajutat la plantarea puieţilor de pe parcelele 30 şi 5. Participanţii au legat etichete cu numele lor puieţilor plantaţi de ei. Voluntarii au fost asistaţi de către specialişti care au explicat pas cu pas etapele procesului de plantare. Ceea ce am realizat acum este vizibil deja, dar în viitor va fi vizibil de la 1-2 kilometri depărtare.

Prof. Petronela Ioja