21 apr. 2010

Metamorfoza clipei

Nominalizată la LICART

Eleva Andreea Botoş din clasa a X a E a fost nominalizată la secţiunea Fotografie-temă diversă (cu lucrarea Metamorfoza clipei) în cadrul Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni Licart şi va participa la Marea Finală care va avea loc la Bucureşti între 22 şi 23 mai.

Andreea a fost susţinută de prof. Livia Nadiş şi prof. Lucian Ardelean.

Suntem mândri de Andreea ,mai ales că e singura reprezentantă a Aradului la secţiunea foto a acestui festival şi îi dorim mult succes!




Norbert Kazamer vă invită la Zilele Tehnice Studenţeşti (ZTS)


Vă invităm să faceţi cunoştinţă cu un fost elev al liceului nostru Norbert Kazamer. A terminat clasa a XII-a în anul 2009 şi acum este student la Facultatea de Mecanică din Timişoara. Deşi este foarte ocupat, fiind director educaţional la Liga Studenţilor din Facultatea de Mecanică din Timişoara, şi-a facut timp pentru a răspunde la câteva întrebări pe care i le-a pus eleva Lucaciu Laura din clasa a X-a A.


  1. Spune-mi te rog, cum a fost ca elev al prestigiosului Liceu Vasile Goldis?

Intodeauna am considerat ca este o onoare sa apartin acestui liceu ce a dat atatea valori si exemple atat pe plan personal cat si profesional societatii locale.


  1. În toti cei 4 de studiu ti-a parut vreodata rau ca ai ales acest liceu?

Niciodata nu mi-a parut rau de alegerea facuta la sfarsitul clasei a VIIIa. Mi-am dorit dintodeauna sa ajung intr-o clasa unde se facea matematica si fizica. Erau pana la urma materiile mele preferate. Ei bine, m-am regasit de minune in clasa D-nei Berar Elena.


  1. Ce amintiri de neuitat ai din timpul liceului?

Amintirile sunt nenumarate. Probabil cel mai memorabil moment a fost festivitatea de absolvire a liceului. Este un eveniment unic in viata fiecarui licean. Nu o sa uit niciodata cum a rasunat Gaudeamusul in fiecare colt al liceului si micile momente personalizate din cadrul ceremoniei de inchidere ale fiecarei clase din generatie.


  1. Cum ti s-a parut profesorii si metoda lor de predare?

Profesorii sunt unici in felul lor dar intodeuna sunt cativa care se evidentiaza prin modul lor de predare si respectul lor fata de materie si fata de elevi. Cel mai puternic exemplu mi-a fost dat de D-na diriginta Berar Elena caruia ii multumesc pentru daruirea acesteia si pot sa zic ca ei i se datoreaza dezvoltarea mea profesionala actuala si pasiunea fata de fizica. Alti profesori exemplari in liceu care m-au impresionat sunt D-na prof. Godinac Liana, D-l prof. Grovu Dan si D-l prof. Ardelean Lucian. Ei sunt, dupa parerea mea, cele mai importante valori pe care le-am cunoscut in liceul nostru.


  1. Ce materie ti-a placut cel mai mult?

Materia ce mi-a placut foarte mult a fost fizica si matematica. Cu toate ca nu straluceam la matematica si niciodata nu am fost printre cei foarte buni fata de matematica intodeauna am simtit o atractie fata de aceasta materie. Fizica mi-a fost insuflata de D-na Berar si am decis sa imi continui studiile in acest domeniu. Nu am ales Facultatea de Fizica deoarece vroiam sa fac stiinte aplicate si cea mai buna varianta a fost sa optez pentru Universitatea Politehnica.


  1. De ce crezi ca este special liceul acesta?

Liceul nostru este special datorita obiceiurilor si traditiilor. Suma acestora formeaza cultura institutionala a liceului. Aici se pot enumera o gramada de activitati ce sunt specifice liceului precum rezultatele deosebite in randul elevilor la diferite concursuri scoalare, volunariatul activ in randul cercetasilor, colindatul anual la azilul de batrani, participarea cu succes la editiile de Teenfest. Toate aceste activitati sunt specifice liceului si îi dau un aer diferit.


  1. Ai avut momente frumoase si momente mai putin frumoase, ai putea sa ne exemplifici?

Momente frumoase sunt legate in majoritate de clasa mea si prostioarele ce le faceam. Tin minte ca in clasa a IXa cand inca nu erau instalate in liceu boxe si nu era muzica imi duceam playerul si boxe micute de acasa si puneam muzica in clasa. De multe ori se aduna lumea in clasa sau in fata clasei si asculta muzica. Abia asteptam sa vin pauza si sa vedem ce melodii punem. Cum aveam clasa la et. II tin minte ca a ajuns o minge “accidental” in copacul ce se vede si din gradina D-nei. prof Cucuiu. Ea a vazut ca era un coleg cocotat in copac si ca se intindea dupa minge. A venit disperata de acasa sa vada ce se intampla, ea crezand ca a sarit din clasa direct in copac. Sunt prea multe amintiri sa le insir aici. Sunt evenimente unice si nu le voi uita niciodata de asta sunt sigur.


  1. Consideri ca este o onoare sa apartii de acest liceu, si ce sfat le-ai da celor care sunt la inceput de drum?

Precum am mai precizat, ma consider onorat sa ma aflu intr-un asa colectiv select de elevi si profesori. Cand o sa ajunga colegii mai tineri din liceu la facultate o sa isi dea seama ca munca individuala este cea mai importanta. Notele nu reflecta in totalitate nivelul de cunostiinte si conteaza foarte putin acea medie din final. Cel mai important este nivelul tau de cunostiinte. Sunt sigur ca cine a abordat cu seriozitate liceul, nu o sa aiba nicio problema la facultate, oricare ar fi ea.


  1. Desigur ca fiecare isi culege roadele,iar tu stiu ca te-ai straduit sa fii cel mai bun.A fost greu sa reusesti acest lucru?

Nu pot sa zic ca am fost un fruntas al generatiei. Andreea Onuta a fost probabil eleva de exceptie a generatiei. Ea momentan urmeaza Facultatea de Matematica din Arad si este o studenta extrem de valoroasa. Tot ce trebuie sa faci este sa iei lucrurile cu seriozitate.


  1. În incheiere as vrea sa imi spui:daca ai putea sa dai timpul inapoi ti-ar face placere sa studiezi in acelasi liceu?

Nu am nici o indoiala. Nu as alege niciodata sa fac fizica cu o alta profesoara.


  1. Ce ai făcut după terminarea liceului?

Eram destul de hotarat in privinta dezvoltarii mele profesionale si m-am inscris la Facultatea de Mecanica din Timisoara din cadrul Universitatii Politehnice. La aceasta facultate sunt alti doi olimpici nationali ai liceului nostru: Sever Ciurus si Alin Totorean. Am fost admis al saselea dupa concursul de dosare si momentan ma descurc destul de bine zic eu.


  1. Am înţeles că ocupi o funcţie de conducere în Liga Studenţilor din Facultatea de Mecanică (Director Departament Educaţional). Cum ai ajuns acolo? Ce activităţi desfăşuraţi? Cu cine colaborezi? Am auzit că şeful Ligii este fostul nostru elev Totorean Alin.

La inceputul anului universitar mi-am dorit sa ma alatur unei ONG ce face voluntariat si reprezentare pentru studenti. M-am intalnit in holul facultatii cu Alin, si m-a indrumat spre organizatia din care facea parte. In momentul in care am ajuns acolo el era Director Educational. Dupa cateva luni el a candidat pentru presedintia ligii care a si castigat-o. Pe locul ramas vacant in urma unui concurs de CV-uri si al unui interviu am fost ales Director Educational. Alin ocupa pana in iunie functia de Presedinte al organizatiei. Directia de activitate a ligii se imparte in doua mari categorii: reprezentare si proiecte. Reprezentarea este realizata de catre sefii de semigrupa, grupa, an si de catre studentii consilieri si senatori din cadrul facultatii. Activitatile sunt nenumarate. Cea mai importanta activitata este organizarea celei mai mari conferinte studentesti din est si sud-estul Europei. Este vorba despre ZTS (Zilele Tehnice Studentesti). De anul acesta se extinde conferinta si la nivel de liceu. Astfel, invit si liceeni din Goldis sa vina cu lucrari din domeniul fizicii si sa participe la sesiunile de comunicari stiintifice. Acestea cantaresc mult la nivelul dezvoltarii profesionale ale fiecarui licean. Ca si colaboratori avem celelalte organizatii din tara, ANOSR (Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania), MEC si bineinteles conducerea Facultatii si a Politehnicii din Timisoara. Ca director Educational ma ocup de procesul de invatamant si de probleme la nivelul calitatii, al legii educatiei.

Ca incheiere, doresc sa va urez succes, sa invatati si sa fiti mandri ca sunteti goldiseni. Si va astept la ZTS. Ar fi o onoare pentru Alin, Sever si mie sa avem primii castigatori la conferinta elevi ai fostului nostru liceu



Alături de el, în picioare, stă Alin Totorean

.