25 iun. 2013

Un cuvânt pentru absolvenţii claselor a XII-a

Dragi colegi, parinti, stimati profesori si invitati,
          In oras miroase-a flori de tei, iar pe coridoarele scolii pentru voi, elevii claselor a 12-a, clopotelul rasuna ultima oara. E o zi speciala si unica din viata voastra, cand lasati in urma locul unde ati petrecut cea mai frumoasa perioada care va starui mult timp printre amintirile voastre.
          De ce sa fiti mandrii ca ati absolvit Colegiul National Vasile Goldis?
          Din tot atatea motive pentru care in urma cu 4 ani ati bautut la portile acestei scoli increzatori ca aici veti descoperi tainele cunoasterii, ca aici veti gasi dascali care va vor indruma pasii timizi si va vor modela sufletele deschise.
          In acest liceu ati experimentat trairile contradictorii, emotiile testelor si tezelor, bucuria premiilor si satisfactia concursurilor, sinceritatea prieteniilor si rabdarea zilelor cu program incarcat; ati inteles ce inseamna a invata dar si spiritul competitiei si autodepasirea. Astfel veti intelege ce spunea candva Octavian Paler “Ceea ce nu traim la timp, nu traim niciodata”.
          Fiecare secunda masurata in amintiri, fiecare semestru adunat alcatuiesc un an si toti acesti ani v-au conturat personalitatea si v-au definit treptele devenirii voastre, intelegand ca fiecare final reprezinta un nou inceput.
          Liceul este perioada acumularii unor valori care desavarsesc personalitatea unui tanar: respectul, stima de sine, responsabilitatea, adevarul si verticalitatea. Incheierea liceului pune fiecare absolvent in situatia de a se gandi ca-si va lua viata in propriile maini si de a incerca sa valorifice tot ce a acumulat pentru a putea visa la o cariera de succes.

          Va dorim succes in tot ce faceti si sa va incarcati viata de momente placute de care sa va amintiti cu drag peste ani!

                                                                         Olar Alina Bianca (XI C)

Cei mai cei

Care este diferenţa între a fi cel mai tare dintre cei slabi şi cel mai slab dintre cei tari ? Probabil veţi spune că e o chestiune relativă, că e ceva nesemnificativ cât timp totul ţine de perspectivă. Poate aşa este, dar acest aspect nu m-a convins să abandonez subiectul.  (continuare)

                                                          Stoica Sebastian (XII E)

Amor ploios de vară

“Alerg. Ma lupt cu ploaia care pare a fi o patură infinită de stropi reci invadatori ai pământului. Dar nu contează faptul că mă udă, sau faptul că mă face sa-mi fie frig. Nu contează că picioarele mele sunt slăbite de puteri. Vreau sa îi mai văd o dată privirea. Asta e tot ce vreau.”      (continuare)
                                                              Turcaş Larisa (XII A)                                                                               

România europeană

Un grup de zece elevi din clasele a X-a C şi E, alături de prof. dr. Anca Giura, au participat la dezbaterea de la biblioteca judeţeană pe tema identităţii europene.