1 nov. 2011

Wild Carpathia

“Românii trebuie să fie conştienţi că au o faună şi o floră extraordinară, să înveţe să aprecieze, incredibila moştenire naţională pe care o au. Românii coexistă cu mari carnivore de mii de ani. Există un echibru extraordinar între oameni şi mediu, care este de mare valoare şi care a fost pierdut în alte zone ale Europei. Sper ca românii să realizeze faptul că au aşa o comoară la picioare, în forma Munţilor Carpaţi şi a sălbăticiei. Cu ajutorul tuturor, sperăm că această sălbăticie poate fi conservată şi că arborii din zonă nu vor fi tăiaţi”, a declarat Charlie Ottley, prezentatorul și co-producătorul filmului documentar ”Wild Carpathia”, citat de Gandul.info.

Wild Carpathia” va fi difuzat pe data de 30 octombrie, la ora 20.00, pe postul de televiziune Travel Channel. Filmul va fi tradus în 20 de limbi şi va putea fi vizionat în 119 ţări ale lumii. (Continuare)


Aici puteti vedea tot filmul, tradus în limba română.

Insula (Ostrovul)

Un tânăr soldat rus iniţial naiv, fricos şi nesigur în ceea ce părea să facă, ajunge, prin pronia lui Dumnezeu, părintele Anatolie. Printr-o severă pocainţă ce includea plângerea păcatelor trecute (împuşcase pe căpitanul său ... dar nu-l omorâse după cum se vede în sfârşitul filmului), rugăciuni în miez de noapte iar în timpul liber psalmul 50 şi rugăciunea Doamne Iisuse Hristoase..., smerenie în ascuns, în timp părintele Anatolie a devenit văzător în duh, ascunzându-şi tainic acest dar prin ghiduşiile ce le făcea monahilor, prin felul de a se comporta cu mirenii (cu cele 4 femei: prima care vroia să avorteze, a II-a care avea băiatul bolnav, a III-a ce credea că soţul ei a murit în război, a IV-a fata fostului capitan ... îndrăcită vindecată prin rugaciune). În esenţă filmul este o rugăciune pe un fond de pocăinţă perpetuă, este o viaţă a unui nebun pentru Hristos care merită văzută.


Olimpica noastră

Ştiaţi că prima femeie din România participantă la Jocurile Olimpice de Tineret studiază în şcoala noastră? Este vorba de eleva Morar Alexandra din clasa a XII-a D. Aceasta a participat anul trecut, la Singapore, la Jocurile Olimpice, proba de tir. Vă invităm să faceţi cunoştinţă cu ea şi să citiţi interviul pe care a avut amabilitatea să ni-l acorde.

1. Ce rezultat ai obţinut la Singapore?

Am fost 20 de participanţi din 20 de ţări iar eu am obţinut locul 10 cu 370 de puncte.

2. Cum ai reuşit să obţii asemenea performanţă? Cine te-a ajutat? Care este secretul succesului?

Am obţinut performanţa datorită faptului că mi-a plăcut ceea ce fac şi m-am antrenat mult. M-au ajutat, în primul rând domnul antrenor Vasilescu Ion, Clubul Sportiv Municipal Arad (CSM Arad) şi Federaţia Română de Tir Sportiv. Nu cred că există o reţetă a succesului. Important este să-ţi placă ceea ce faci, să fi hotărât şi perseverent.

3. Cu ce ai rămas din această experienţă?

Am rămas cu amintiri foarte frumoase despre o ţară şi o cultură aparte şi am învăţat că există oameni care ştiu să fie fair-play şi să se respecte între ei. Chiar dacă la aceste jocuri am fost sportivi din toată lumea am simţit o atmosferă relaxată şi extrem de prietenoasă din partea tuturor.

4. Cum te simţi din postura de prima femeie din lume participantă la Jocurile Olimpice pentru Tineret?

Mă simt ca şi cum aş fi arătat că dacă îţi doreşti ceva cu adevărat şi reuşeşti.

5. Ce premiu ai obţinut la Gala Sportului Arădean?

Am obţinut premiul V pentru contribuţia la promovarea sportului de performanţă.

6. Care sunt următoarele obiective în plan sportiv?

Campionatele naţionale.

7. Ce este mai important pentru tine, sportul sau şcoala? De ce?

Cel mai important pentru mine este, a fost şi va rămâne şcoala, deoarece învăţ foarte uşor şi cred că am un viitor mult mai sigur cu ajutorul şcolii.

8. La ce te ajută sportul în viaţa de zi cu zi?

Sportul, în viaţa de zi cu zi, te ajută să fi mai descurcăreţ, sociabil, perseverent, ambiţios, ordonat, disciplinat şi să îţi doreşti să faci orice lucru foarte bine.

9. Crezi că rezultatul obţinut la Jocurile Olimpice face parte din destinul tău şi că ţi-a fost predestinat?

Sincer, sunt de părere că mi-a fost predestinat şi că într-adevăr face parte din destinul meu. La început am fost supărată din cauza rezultatului deoarece m-am pregătit mult şi prin urmare mă aşteptam să fiu printre primele trei locuri dar vorba vine „tot răul spre bine”. Experienţa de acolo mă va ajuta în alte momente.

10. Deşi ai obţinut un mare rezultat în plan sportiv eşti premiantă şi la şcoală. Cum reuşeşti să te împarţi între aceste activităţi?

Cred că reuşesc să mă împart între şcoală şi sport pentru că mi-am dorit ca să ţin sportul şi şcoala într-o balanţă, adică să mă descurc la amândouă în mod aproximativ egal.

11. Care este idealul tău în viaţă?

Idealul meu este să am o viaţă fericită, interesantă, plină de surprize plăcute şi o profesie care să îmi facă plăcere.

12. Ce faci în timpul liber? Ce cărţi citeşti? Ce muzică asculţi?

În timpul liber ies în oraş, citesc şi ascult muzică. Citesc ceea ce cred că sunt cărţi valoroase gen „Faust” de Goethe, „Divina comedie” de Dante Alighieri şi alte cărţi de acest gen. Nu prea ascult muzică comercială în rest aproape toate genurile.

Aici puteţi citi un alt interviu cu Alexandra.

Aici puteţi vedea două filmuleţe care ne-o prezintă pe Alexandra la Campionatele Europene de la Meraker din Norvegia (2010). În primul filmuleţ Alexandra apare primind medalia la minutul 0,23 iar în al doilea la minutul 0,52.

Aici o puteţi vedea pe Alexandra (a III-a de la stânga la dreapta) la aceeaşi competiţie