2 feb. 2014

Mesajul Ministrului Educației si distincția primită de școala noastră cu ocazia aniversării a 50 de ani de activitate.

Un scurt istoric al școlii

Extras Din Istoricul CNVGA

50 de ani de performanță


      
         Sâmbătă, 23 noiembrie 2013, de la ora 10, la Palatul Cultural din Arad, au avut loc manifestări prilejuite de împlinirea unei jumătăţi de veac de la inaugurarea uneia dintre şcolile de referinţă din municipiul Arad.  
           Clădirea şcolii de pe strada Ştefan Augustin Doinaş, fostă strada Mareşal Ion Antonescu şi fostă Constantin Dobrogeanu Gherea, a fost donată prin testament comunităţii cu destinaţie de învăţământ pentru copiii din zona centrală a oraşului şi aşa a rămas şi când s-a ridicat actuala construcţie.
Înfiinţată în 1963 ca liceu, care, sub numele de Şcoala Medie nr. 5, avea şi clase cu profil pedagogic ce pregătea viitoare educatoare alături de clasele de ciclul primar, gimnazial şi grădiniţă, unitatea fusese mai apoi lipsită de clasele de liceu, rămânând însă cunoscută drept cea mai performantă şcoală din oraş de acest tip, purtând în timp numele de Şcoala Generală nr 19 şi Şcoala Generală nr 4 ,,Ioan Slavici".
În ultimii ani i se redă statutul de unitate care asigură pregătire preuniversitară completă, de la grădiniţă, la ciclul primar, gimnazial şi liceal, prin demersurile de evaluare şi comasare cu Liceul Teoretic ,,Vasile Goldiş" de pe Calea Victorei devenind actualul Colegiul Naţional ,,Vasile Goldiş" Arad şi funcţionând în cele două locaţii amintite.
        La eveniment au fost prezente oficialităţi, corpul profesoral, corul scolii, condus de doamna profesoara Lazar Cristina, foste cadre didactice şi foşti elevi, prieteni şi parteneri ai şcolii, alături de actuali elevi însoţiţi de părinţii lor, care, având încredere în această şcoală de prestigiu, dau sens eforturilor neîntrerupte de a fi la înălţimea tradiţiei şi de a o depăşi cu fiecare generaţie.
          În această perioadă a fost organizat şi simpozionul internaţional ,,Performanţele şcolare trecute şi prezente, factor motivaţional în vederea ridicării ştachetei activităţii educaţionale viitoare”.