1 apr. 2009

Goldis vs Coanda 29 03 2009







Concursul internaţional de artă fotografică creştină

Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara

Casa Corpului Didactic Deva

Clubul elevilor si copiilor Petrila,

Episcopia Aradului Ienopolei, Hălmagiului şi Hunedoarei

si

Schitul Prodromou-Athos

în colaborare cu

Photo magazine şi MTR Press, Foto-Magazin, Trustul de presă Oferta Bucureşti (deţinător al mărcilor Lumea credinţei şi Lumea monahilor), Editura Sophia, Editura Christiana, Eikon-Cluj, Foto Hobby Shop, Ziarul Vaii Jiului, Armicar Petrosani, GXG Service Petrila, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Petroşani, Liceul de Informatică Petroşani, Şcoala generală „ID Sârbu” Petrila, Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Bilca-Suceava, Primăria Vicovu de Sus-Suceava, Primaria Petrila-Hunedoara

vă invită să participaţi la

concursul internaţional de artă fotografică creştină

şi

iconografie bizantină

EIKON

2009

Dacă aveţi fotografii ce pot transmite un mesaj creştin şi doriţi ca fiecare privitor să se bucure de ele, puteţi trimite maxim trei imagini până la data de 1 mai 2009 pe adresa clubulcopiilorpetrila@gmail.com în format digital (în e-mail trebuie specificate numele şi adresa participantului la concurs). Din punct de vedere tehnic imaginile trebuie să fie realizate la o rezoluţie de minim 6 MP, format JPEG max. quality, sau TIFF şi trebuiesc însoţite de Fişa de înscriere – ce se gaseşte pe www.petrilahd.club.edu.ro şi www.clubulelevilorpetrila.ro împreună cu alte detalii şi cu Regulamentul de participare. Chiar dacă imaginile vor fi transmise în format digital, ele trebuie însoţite de printuri în format minim de 30 x 40 cm, ce vor fi expediate pe adresa Clubului elevilor şi copiilor Petrila, str. T.Vladimirescu, nr.3, cod 335800, jud. Hunedoara, precum şi de o taxă de participare de 50 de lei plătiţi în contul RO62RNCB0165020377960001 deschis la BCR Petroşani. Fotografiile vor fi jurizate de un grup de fotografi şi redactori de revistele Photo magazine, Foto-magazin, Lumea credinţei şi Lumea monahilor, pe data de 07 aprilie 2009, imaginile câştigătoare fiind publicate de către cele patru reviste.

La secţiunea Artă creştină fotografică:

Premiul cel mare constă într’un pelerinaj gratuit de 7 zile la Muntele Athos chiar la sărbătoarea Învierii (În cazul în care învingătorul este de gen masculin. În caz contrar el va consta într’un pelerinaj gratuit de 7 zile la mănăstirile din Bucovina.).

Premiul 2 va consta în două aparate foto: Canon şi Nikon, iar premiul 3 va primi un abonament gratuit pe un an la Lumea monahilor.

Se vor mai acorda 3 menţiuni, constând în cărţi şi albume de artă creştină.

Fotografiile vor face obiectul unei expoziţii la Clubul copiilor Petrila.

Concursul de Icoane bizantine pe lemn se adresează tuturor categoriilor de vârstă, reprezentările iconografice putând aborda orice temă creştină, cu condiţia ca maniera de executare să fie bizantină. Icoanele vor fi pictate doar pe lemn, în stil bizantin şi vor avea un format minim A5. Acestea vor fi expediate pe adresa Clubului şi vor fi însoţite Fişa de înscriere completată. Juriul format din teologi şi artişti plastici, va acorda, după data de 07 aprilie 2009:

Premiul 1 constând într’un pelerinaj gratuit de o săptămână la Athos, la sărbătoarea Învierii, sau în Bucovina – în cazul în care câştigă o reprezentantă a genului feminin.

Premiul 2 constând în două icoane de argint din Muntele Athos.

Premiul 3 va primi un abonament pe un an de zile la Lumea credinţei.

Vor mai fi acordate 3 menţiuni, constând în apariţii editoriale creştine.

Icoanele bizantin-ortodoxe vor face obiectul unei expoziţii pe toată durata sărbătorilor pascale.

Notă: Toţi participanţii vor primi diplome şi DVD-uri (ISBN) cu lucrările acestui concurs.

Organizatori: Director prof.Constantin Barbu şi Coordonator prof. George Crasnean

1989, poarta către libertate

„1989, poarta către Libertate?” Concurs de eseuri şi artă grafică, având ca scop creşterea interesului elevilor pentru istoria comunismului românesc A fost o dată un popor care nu putea vorbi, care nu putea gândi, care doar tremura de frig şi de teamă. Acest popor era format din mama ta, din bunicul tău, din unchiul tău. Dar într-o zi ei s-au săturat şi au ieşit în stradă. Pentru libertate. Şi au strigat „Noi de aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu vom câştiga libertatea noastră!”. Şi au obţinut libertatea lor şi a voastră. Ce s-a câştigat? S-a pierdut ceva? Care a fost preţul libertăţii? Cum vedeţi libertatea în viaţa voastră zi de zi. SCOPUL proiectului este de a creşte interesul copiilor şi tinerilor pentru istoria recentă a României şi a-i determina să reflecteze asupra naturii totalitare şi represive a regimului comunist din România. Stimulând cercetarea personală şi creativitatea, proiectul îşi propune să dezvolte reflecţia personală a copiilor şi tinerilor asupra unei perioade istorice care marchează încă evoluţia şi dezvoltarea societăţii româneşti. (continuare)