19 iun. 2009

CE VEI FACE LA VARĂ?

Mai este foarte puţin timp şi vine vara.Vine vacanţa maare, cel mai aşteptat moment de la vacanţa de Paşte încoace !Bineînţeles că întrebarea « ce vei face la vară ? » este una inutilă, deoarece întotdeuna găseşti ceva de făcut în vacanţă.Orice,nu contează, că doar eşti în vacanţă !

Vara este anotimpul preferat de toţi elevii, anotimpul tuturor posibilităţilor.Vara înseamnă timp liber, înseamnă culcat şi trezit târziu, înseamnă plajă, soare, distracţie, dans şi numai voie bună !Vara este întotdeauna mult aşteptată şi întotdeauna mult prea scurtă. Aşa că timpul cald este preţios , iar activităţile desfăşurate trebuie să fie cât mai multe şi cât mai deosebite.Iar nominalizările la categoria « ce să fac la vară ? » sunt :

Marea : « Nu ştiu cum, să vă spun, da' mi-e rău dor de mare/Ard şi mă sting dacă nu plec acum/Ma înec pe uscat dacă n-ajung la mare/Să zac în nisip şi să mă uit la cer » spun versurile celor de la Vama Veche şi sunt sigură că întruchipează sentimentele a multor,muultor adolescenţi.Când spui vară, marea iţi vine instantaneu în minte, pentru că înseamnă un infinit de nisip fin , soare blând şi terase pline cu oameni ce vor să se distreze.Marea a fost mereu în topul preferinţelor şi se pare că nu îmbătrâneşte niciodată,iar lumea nu se plictiseşte de ea, deoarece în fiecare an plajele sunt superaglomerate.Aşa că, încarcă-te cu multă energie, ia trenul şi lasă-te purtat de val şi la propriu şi la figurat !

Muntele : O escapadă la munte sună foarte bine când afară sunt 30 de grade, soarele arde nemilos, iar aerul parcă e din ce în ce mai puţin.Atunci când canicula pune stăpânire peste tot, parcă nici marea nu mai e atât de potrivită, cu toată aglomeraţia şi căldura infernală de acolo.Atunci, muntele pare ca o oază în deşert, salvarea ta !Acolo e răcoare…soarele nu mai e aşa de necruţător…poţi respira cel mai curat şi pur aer, poate poţi schia, te poţi relaxa, departe de caniculă, departe de oameni, într-un paradis alb, într-o cabana frumoasă, sus, pe munte, doar tu şi natura…

Ştrandul : Ah, vechiul şi bunul nostru prieten : ştrandul.E un fel de mare improvizată,[prea] accesibil oricui, unde te poţi bronza, te poţi juca,poţi inota, te poţi plimba sau relaxa la una din numeroasele terase. Există terase, cluburi, restaurante şi băncuţe. Când nu ai ocazia să pleci la munte sau la mare, ştrandul este locul din care vara nu mai pare atât de caldă.Puteţi merge la ştrandul din Arad ,prin judeţ sau în Ungaria, că e aproape.Tot ce vă trebuie e buna dispoziţie şi chef de distracţie ! Bronzare plăcută !

Călătorii « afară » : Cei mai norocoşi dintre noi pot să meargă în afara ţării, în destinaţii cât mai exotice sau cât mai ferite de caldură, sau pur şi simplu locuri pe care ar vrea să le vadă, dar nu au avut timp.De la nemuritoarele Italia, Grecia, Franţa până la capătul celălalt al lumii.Vara e ocazia perfectă pentru că ai timp şi vremea e [aproape] mereu bună !Totul sună aproape de perfecţiune….bani s-avem !

Altele : Nu îmi vine în minte ce ai mai putea face pentru că atunci când mă gândesc la vară, ma gândesc la plajă, deci fie că nu pleci niciunde, tot faci plajă : pe balcon, pe terasă, pe bloc sau în timp ce sapi în gradină.Poţi de asemenea să îţi petreci vara citind, dormind, vizionând filme, să-ti vizitezi bunicii, dar până la urmă cred că tot vei ajunge să stai la soare .E ca o lege nescrisă a verii !

Orice ai face,chiar dacă nu faci nimic, vara tot e minunată pentru fiecare adolescent/elev.E timpul tău liber, petrece-l după pofta inimii.Noi îţi urăm vacanţă plăcută, liniştită şi să ne vedem sănătoşi la anu’ ! Trăiască vara !

Noi ţi-am spus nominalizările…câştigătorul…alege-l tu!

Covaci Adina, clasa a XI-a D

Niciun comentariu: