29 iun. 2010

Eco-Art 2010

Cum bine au observat biologii, omul este singura fiinţă care îşi distruge mediul în care trăieşte. De ce? Răspunsuri ar fi multe: nepăsarea, lipsa educaţiei, incultura, inconştienţa fac din om cel mai mare inamic natural al planetei. Omul încă nu a învăţat sau mai bine spus a uitat cum să trăiască în armonie cu natura. Să fie oare aşa de greu?

In lume s-au tras şi se trag zilnic milioane de semnale împotriva poluării. Dar oare câte dintre ele ajung cu adevarat să modifice cât de puţin conştiinţa umană?

Acest răspuns am încercat să-l aflam şi noi prin implementarea acestui proiectului „Eco-art”.

Pentru a avea un copac drept şi frumos e necesar a-l uda şi îngriji încă din stadiul de sămânţă. Astfel trebuie să procedam şi noi, oamenii, pentru a avea o conştiinţă ecologică: să semănăm de timpuriu în sufletul copilului educaţia pentru mediu.

Vrem să demonstrăm că, trecând prin mâinile copiilor noştri, deşeurile pot deveni adevarate diamante, pot transmite lumii mesaje mult mai puternice decât niste simple cuvinte puse pe o bucată de hârtie, pentru că arta este primul cod care deschide inimile oamenilor….

prof. Petronela Ioja





Niciun comentariu: