7 apr. 2016

O expoziţie deosebită

Într-o zi, profesorul nostru de religie ne-a invitat să mergem împreună cu el la Galeria de Artă  pentru a vedea o expoziție.
Până în acel moment  mai văzusem expoziții de artă doar la televizor. Impactul pe care l-au avut exponatele asupra mea și asupra colegilor a fost unul deosebit!
La început, find  niște exponate de artă non-figurativă, ne străduiam cu toţii să deslușim ce a vrut artistul să exprime, citeam titlul exponatei și încercam să înțelegem de ce artistul a ales să denumească acea exponată astfel. Această strădanie a noastră ne-a transformat, rând pe rând, din simpli privitori plini de perplexitate în titrați cunoscători de artă plini de intuiție și de revelație. Astfel am elucidat, pe cât ne-a stat în putință, mesajele tainice pe care le cuprindea fiecare exponat.

În definitiv, probabil că acesta este și scopul artei non-figurative, să-l pună pe privitor în postura de a descoperi el însuși ceva seminificativ în fiecare creație. Nu am nici o idée cât de ușoară s-au de grea este munca artistului care a creat asemenea opere, dar vă asigur că efortul iubitorului de artă de a-I desluși semnificațiile este colosal!!!!!!!
de Marius Boboc (IX D)










Niciun comentariu: