25 mai 2013

Curăţenia = viaţă!


Colegiul Naţional ,,Vasile Goldiş’’ Arad a fost martorul unei acţiuni de ecologizare demne de urmat pe data de 13 mai 2013, întrucât membrii cercului de ecologie au demonstrat încă o dată cât de important este să avem un mediu curat în care să trăim.
Astfel, ,,înarmaţi’’ cu saci de plastic şi cu mănuşi, elevii de gimnaziu (clasa a V-a A şi a VI-a A), dar şi de liceu (clasa a IX-a B, a IX-a C, a IX-a E, a X-a B, a X-a C, a X-a E, a XI-a E şi a XII-a E) s-au întâlnit în faţa şcolii la ora 12:00 pentru a inspecta împrejurimile şi pentru a strânge deşeurile existente.
Fiind atent supravegheaţi de doamna profesoară de fizică Lazăr Gabriela, care a coordonat acest ,,manifest ecologic’’, copiii au fost grupaţi, iar fiecare grupă s-a ocupat de curăţarea unei zone, fie din interiorul sau din exteriorul colegiului.
Curajoşi, optimişti şi harnici, aceştia şi-au făcut treaba cum se cuvine, dând dovadă de mult spirit civic şi şi-au arătat mândria de a face parte din cerc prin eşarfa specifică, pe care au purtat-o cu această ocazie.
          În total au participat aproximativ 50 de persoane, cărora aş dori să le mulţumesc pentru că există şi pentru că au făcut din visul meu de a lăsa ceva frumos în urmă o realitate certă. Prin activitatea lor constantă şi prin devotamentul demonstrat de atâtea ori, m-au făcut să realizez cât de minunaţi sunt. Probabil vă veţi întreba de ce....
Nu e evident?!
         Pentru că în timp ce alţii priveau cu interes, dar se temeau să ia parte la acţiune pentru ,,a nu se face de râs’’ pentru că ,,strângeau gunoaie’’, aceşti oameni nu s-au sfiit să răspundă pozitiv şi să ajute natura şi pe cei din jur, fără pic de egoism. Cine crede că lumea e un ,,container’’, se înşeală amarnic şi i-aş sfătui să se gândească de două ori înainte de a arunca ceva la voia întâmplării, deoarece în joc e sănătatea tuturor.
          Îmi doresc ca în viitor, astfel de activităţi să ia o amploare mai mare şi câţi mai mulţi voluntari, fie parte a cercului de ecologie sau nu, să se implice, fiindcă, a fi ,,ecologist’’ nu presupune a fi ,,gunoier’’, după cum mulţi sunt tentaţi să creadă datorită unui  orgoliu prostesc sau a unei lipse de informare, ci a fi un om responsabil, iubitor de verde, de curăţenie şi deci... de viaţă!
Acestea sunt adevăratele modele de care societatea are nevoie pentru a evolua!
          Dacă lumea ar fi precum colegii mei, cu siguranţă ar fi una mai bună! Felicitări, dragi ecologişti! Mă faceţi să fiu onorată că sunt goldişeană!


                                                                             Diaconescu Roxana
                                                                             Clasa a XII-a E

                                                                             CNVG ARAD

Niciun comentariu: