29 iun. 2012

La teatru, ca într-un templu

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

„Destine. În căutarea adevărului”, roman apărut în condiții grafice deosebite la Editura Tiparnița, este al patrulea volum semnat de profesoara Vochița Tulcan Macovei şi vine să întregească înclinațiile acesteia înspre latura uman-creștină. (continuare)

28 iun. 2012

NetRiders & ACADNET

În perioada 4-6 mai au avut loc, la Universitatea Politehnică din Bucureşti, concursurile naţionale, în domeniul calculatoarelor şi reţelelor de telecomunicaţii, ACADNET şi NetRiders. La acestea a participat şi elevul nostru Năstase Ramon din clasa a XI-a A. În urma acestei participări el a reuşit să se claseze pe locul III şi să se califice la Concursul Internaţional NetRiders 2012 – Student Challenge care se va desfăşura în data de 29 iunie 2012 în România la Facultatea de Calculatoare a Universităţii Politehnice din Bucureşti.

Anual, peste 14.000 de elevi şi studenţi din România se înscriu la cursurile Cisco Academy. Anul acesta, în peste 165 de ţări, s-au înscris peste 1 milion de studenţi.

Ramon a răspuns la câteva întrebări adresate de către colegul său Kati Eduard.

1. Ce te-a determinat să participi?.

Faptul că anul trecut nu am participat la faza naţională deoarece nu am terminat materia, anul acesta reuşind să o termin şi să mă pregatesc pentru acest concurs.

2. Cum te-ai pregătit?

La acest concurs au fost 2 probe, una teoretică şi una practică. Pentru cea teoretică am avut la dispoziţie toată curricula online, aceasta fiind în limba engleză. Pentru proba practică am avut la dispoziţie un simulator, cu ajutorul căruia am putut să mă pregătesc.

3. Ce ajutoare ai avut?

Persoana care m-a ajutat a fost unchiul meu care este şi instructorul meu. Acesta m-a sprijinit întotdeauna în tot ce am făcut. Mi-a explicat întotdeauna noţiunile pe care nu le întelegeam.

4. Cum ţi s-a părut concursul? (Organizare, dificultate, rezultat, etc)

Organizarea concursului a fost destul de buna, el a avut loc la Universitatea Politehnica din Bucureşti. Subiectele au fost destul de grele, timpul fiind limitat. Am avut la dispoziţie 3 ore pentru proba teoretică şi cea practică, timpul fiind mult prea scurt pentru a le rezolva pe ambele. Rezultatul a fost unul surprinzător. Mă aşteptam, în cel mai bun caz, la a II - a menţiune, dar am luat premiul al III - lea :)

5. Cât de mult crezi că o să îţi îmbunătăţească palmaresul (ce uşi

aştepţi să ţi se deschidă), având în vedere faptul că ai luat nişte premii

serioase, şi urmează să participi la etapa internaţională?

Acest succes, cu siguranţă, mi-a deschis multe uşi. Şansa de a fi admis la o facultate cu renume din străinătate. La puţin timp după concurs am primit o oferta de angajare de la RDS/RCS.

6. Cum te pregăteşti acum?

În momentul de faţă, nu mă mai pregătesc pe simulator ci pe echipamente reale, curricula fiind aceeaşi si online.

7. Dacă vrei să spui orice, şi nu ai apucat să o faci

Faza locală a avut loc în 18 februarie, eu la acea dată fiind plecat în Spania prin proiectul european Leonardo da Vinci am reuşit sa dau examenul dintr-o piaţă din oraşul spaniol Cordoba, conexiunea wireless fiind una foarte lenta. La aceasta faza am ieşit pe locul al V - lea. Faza judeţeană a decurs fără probleme, pe aceasta am susţinut-o în şcoală în data de 10 martie. Acest concurs a fost un concurs de reţele de calculatoare (care nu este tot una cu TIC - ul sau informatica :D ).

Notă: în clasamentul care prezintă rezultatele concursului Ramon apare ca făcând parte din Academia Cisco din cadrul UAV Arad
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Imagini luate de pe contul de facebook a lui Ramon

Goldişeni în echipa de polo AMEFA Arad

sursa foto: http://www.aradon.ro/poloistii-de-la-amefa-medalie-dupa-cinci-ani/1126699

Citiţi articolul AICI

Notă: David (XI D) şi Robert (X D) fac parte şi din lotul naţional de juniori I.
Cosmin a terminat, anul trecut, clasa a VIII în şcoala noastră.

1 iunie pentru goldişeni





Cea mai frumoasă şi inocentă etapă a vieţii, copilăria, a fost marcată în cadrul Colegiului Naţional ,,Vasile Goldiş’’ Arad cu ocazia zilei de 1 iunie, cunoscută şi ca Ziua Internaţională a Copilului.
Încă de la ora 9:00 a.m., elevii de gimnaziu, dar şi cei de ciclu primar sau de la liceu s-au strâns în curtea şcolii pentru a lua parte la diverse activităţi sportive şi jocuri organizate de domnul profesor de educaţie fizică şi sport, Neamţ Tiberiu, în urma cărora au fost premiaţi cu bomboane, câştigătorilor urmând să li se acorde şi diplome.
Aceştia s-au întrecut în diverse competiţii, printre care şi în deplasarea mingii cu mătura, au făcut galerie şi s-au distrat de minune. S-au format echipe începând cu elevii de clasa a III-a şi până la cei de a VII-a, iar aceştia s-au dovedit a fi nişte participanţi minunaţi, însufleţiţi şi plini de copilărie.
Pe urmă, de la ora 11:00 până la 12:15, copiii au fost aşteptaţi în amfiteatru, unde alături de membrii Consiliului Elevilor pe şcoală şi doamna profesoară de arte plastice, Andrada Lile, au avut ocazia să deseneze/picteze ceva în spiritul zilei de 1 iunie, zi care le-a servit şi ca temă. Liceenilor li s-a propus să organizeze cu dirigintele/diriginta o plimbare in oras, sau să încerce prin alte modalităţi să se bucure de ziua lor, însă numai începând cu ora 12:00.
Doresc să mulţumesc personal elevilor pentru participare şi implicare, deoarece păstrează în ei vie flacăra copilăriei, a viselor, a frumuseţii de a trăi şi de a se juca. De asemenea, doresc să le mulţumesc şi profesorilor pentru îngăduinţă şi suport, îndeosebi doamnei profesoare Simona Savulov şi domnului director Eugen Bocăniciu.
Declar această zi una cu succes şi îmi doresc ca şi în următorii ani goldişenii să păstreze această tradiţie vie, pentru ca şi viitoarele generaţii să se bucure de cea mai fragedă şi încântătoare etapă a vieţii: copilăria!
La Multi Ani, tuturor copiilor şi celor cu sufletul veşnic tânăr!
Diaconescu Roxana, clasa a XI-a E

Final de poveste pentru clasa a XII-a

Stimaţi profesori, dragi colegi şi părinţi,

Probabil, una din cele mai folosite întrebări în aceste ultime zile de liceu a fost : Mai ţii minte când…?!

E o întrebare pe care oamenii tind să o folosească la sfârşitul unei etape din viaţa lor din nevoia de a păstra alături nişte momente fie bune, fie rele, care le-au definit într-o oarecare măsura viaţa şi i-au format ca oameni. În fiecare zi, trăim cu impresia că există şi ziua de mâine, că avem timp suficient să facem tot ce ne-am propus. Trăim mereu cu dorinţa ca să se termine ziua cât mai repede, din diverse motive, stres, oboseală, iar în pragul unor evenimente deosebite sau al unor despărţiri, nu ştim cum să facem pentru a opri timpul în loc.

Adesea ne revoltăm, alteori tăcem…iar apoi ne cufundăm în amintiri, capitole din cartea vieţii noastre. Chiar şi aşa, în timp ce scriem aceste capitole, ne apar în faţă obiecte şi în special fiinţe care ne conturează existenţa: familia, prietenii, dar şi profesorii, colegii…

Şcoala, asemenea căminului în care creştem e un alt termen pentru cuvântul ,,acasă’’…dar de ce?! Pentru că aici e locul unde aţi crescut, aţi râs, aţi plâns, aţi învăţat, aţi chiulit, aţi lăsat o amprentă a energiei voastre, pe care nici timpul nu o va putea şterge, fiindcă este nemuritoare. Ieri eraţi nişte copii, venind grăbiţi la şcoală, azi vedeţi alţi copii, făcând acelaşi lucru... diferenţa e... ca acum voi sunteţi adulţi, pregătiţi de un alt drum, decât cel cu care v-aţi obişnuit până acum.

Ce drum?! Numai Dumnezeu şi voi ştiţi...Un drum care să vă reprezinte...un drum lin, curat, plin de bucurii... un drum cu o cărare în trecut, care duce în acest loc...unde timpul nu mai există, ci doar chipurile celor pe care vreţi să-i vedeţi, ai mentorilor şi profesorilor sub privirile cărora aţi crescut, ai prietenilor, ai colegilor. Existenţa voastră va dăinui mereu aici într-un anumit fel, de aceea, păşiţi încrezători spre viitor, cu vise măreţe, cu voinţă şi curaj, cu mândria de a fi fost elev, licean, goldişean! Trăiţi clipa, dar trăiţi-o înţelept, scrieţi-vă destinul cum vreţi, fiţi schimbarea pe care vreţi să o vedeţi în lume...după cum spune un faimos citat! Meritaţi acest fapt...alături de tot respectul şi urările de bine ale succesorilor voştri... care azi... cred că timpul trece greu... iar mâine... nu vor şti cum să-l dea înapoi!

Mult succes şi priviţi aceşti ani trecuţi ca pe o parte din voi... acea parte care cere numai stimă şi aplauze! Trecutul rămâne aici, la Goldiş, dar viitorul rămâne în mâinile voastre!

Vă mulţumesc!

Diaconescu Roxana Petronela




11 iun. 2012

Consiliul Local al Elevilor

Pentru cei interesati să ocupe o funcţie în cadrul Consilului Local al Elevilor, vă punem la dispoziţie o prezentare în Power Point despre activităţile care au loc în acest Consiliu şi ceea ce trebuie sa conţină interviurile voastre, în cazul în care doriţi să deveniţi membru. Pentru mai mute detalii, contactaţi-o pe Preşedinta Consilului Local al Elevilor: Patricia Ionitoiu de la Liceul Pedagogic ,,Dimitrie Tichindeal''(. patricia.ionitoiu@yahoo.com).
Vă mulţumesc!


Diaconescu Roxana

1 iun. 2012

Meditaţii online

Tabăra de Bac - Ziarul Gândul

Admitere la Academia de Politie

Simuleaza Examenul de Admitere la Academia de Politie si verifica-ti cunostintele pe -http://academiadepolitie.com/ - Centrul National de Pregatire Intensiva Pentru Examenul de Admitere in Academia de Politie. Pregatire Completa si Meditatii Online pentru toate probele Examenului. Intra Acum si Obtine Accesul Nelimitat! Noi te ajutam sa depui Fericit Juramantul! http://academiadepolitie.com/

Mesaj preluat de pe Facebook

Ultima oră la clasa a XII-a E