10 ian. 2012

Să avem grijă de planetă

Pentru că  suntem mari iubitori ai naturii şi avem un preşedinte al comitetului de elevi care se implică in diverse activităţi, am decis că este cazul să protejăm natura, dându-i o mână de ajutor.Am început prin a recicla hârtie şi pentru a spori această activitate am pornit o competiţie între clase, promiţând un premiu clasei care va aduna cea mai mare cantitate de hârtie.

Dar nu a fost numai îndemnul Roxanei  Diaconescu (preşedintele comitetului de elevi) cea care ne-a convins să ne implicăm ci şi unele informaţii pe care le-am descoperit intâmplător, dar care au o foarte mare importanţă. Presupun că unii dintre voi nu ştiaţi faptul că hârtia reciclată produce mai puţine emisii poluante în aer şi că pentru fiecare tonă de hârtie reciclată se salvează cel puţin 30.000 l de apă, între 3000 si 4000 KW electricitate, să nu mai menţionăm de faptul că scade poluarea aerului cu 95%.


    Aşadar, aceasta fiind o acţiune iniţiatoare în cadrul acestui proiect de reciclare, îmi rezerv  dreptul de a-i îndemna pe toţi cei care pot, să contribuie de fiecare dată la conservarea naturii şi la protejarea acesteia. Pentru că am pomenit mai devreme de competiţie, învingători au ieşit elevii clasei a 11 a D, pe care îi felicit pentru implicare.


Probabil că nu de puţine ori v-aţi întrebat de ce să vă deranjaţi să reciclaţi hârtia? Ei bine, dacă nu din grija pentru mediul înconjurător atunci  probabil ar trebui să vă aduc la cunoştinţă faptul că hârtia care ajunge la groapa de gunoi, în timp ce are loc procesul de putrefacţie, produce şi emană gaz metan, un gaz foarte puternic care are un rol în accentuarea încălzirii globale.


În concluzie, pentru a diminua  producerea acestui gaz, ar fi indicat să reducem consumul de hârtie, spre exemplu folosirea ambelor părţi ale unei foi, să încercăm pe cât posibil să cumpărăm doar hârtie reciclată, să alegem alimentele ambalate în hârtie reciclată, dar nu în ultimul rând să reciclăm hârtia.
Drept  încheiere aş dori să mulţumesc în mod special celor care s-au implicat, colegei noastre Roxana Diaconescu şi tuturor profesorilor care au sacrificat din timpul lor pentru a ajuta la realizarea acestui eveniment.


Răşinar Cristina (XI E)





Niciun comentariu: