17 dec. 2009

Rareş - campion mondial la karate

Ştiaţi că la noi în şcoală avem un campion mondial? Probabil că unii ştiţi iar alţii nu. Este vorba de Golea Rareş din clasa a VII-a A care este campion mondial la kumite. În luna noiembrie a fost la Campionatul Mondial de la Roma unde a devenit cel mai bun din lume la categoria sa de vârstă şi greutate. În numai doi ani şi jumătate de când s-a apucat de karate a ajuns campion mondial. Cred că este o performanţă deosebită care spune multe despre ambiţia şi talentul acestui copil.

Discutând cu el mi-a spus că idealul său în viaţă este să devină avocat iar în plan sportiv să obţină centura neagră. Spune că îi place la Goldiş deoarece „este o şcoală bună şi se învaţă mult”.

Vrea să se apuce de un alt sport: flatland BMX (am căutat pe Google să văd despre ce-i vorba), un fel de jonglerii şi cascadorii pe bicicletă. Aveţi grijă cei care practicaţi acest sport, după kumite urmează flatland!

Probabil că o genă de sportiv a primit şi de la părinţii săi: mama o fostă gimnastă de performanţă, iar tata a făcut liceul şi şcoala militară unde se face mult sport.

Mai multe detalii despre Rareş puteţi citi în ziarul Adevărul de Seară AICI


Rareş Golea, karate-kid de Arad
Rareş pe podium la Roma


Fotografii pe care le-a facut în Roma


















Un comentariu:

Steff spunea...

Felicitari verisorule ... sper sa continui acest sport si sa iti indeplinesti visurile