10 ian. 2015

Ovidiu vă prezintă GSmart Saga S3 (telefonul personal)

        De ce ai ales acest telefon?

         Am avut de facut o alegere dificilă, înainte să îl cumpăr, având la dispoziţie 1000 de lei şi de ales între zeci de telefoane. Ceea ce l-a diferenţiat de celelalte este ecranul si bateria uriaşă: 6 inch şi respectiv 3000 mAh+ecranul HD. În ceea ce urmeaza voi încerca să răspund la întrebarea: dacă aş fi avut 2000 de lei, aş fi cumpărat acelaşi telefon?


         Fă o scurtă prezentare a telefonului.


         După cum se vede din poze, arată frumuşel, marginea laterală abia se vede, în comparaţie cu ecranul. Camera din spate este ieşită puţin în afară,lucru ce deranjează când telefonul este pus pe masă. Butonul de pornire, oprire este aşezat în partea dreaptă, iar cel pentru volum în partea stângă. Captura de ecran se face apăsând pe butonul de pornire şi pe cel de scădere a volumului, funcţie importantă pentru când vreau sa citesc o pagină web sau să revăd o poză după un timp când nu am acces la internet.




După cum am spus mai sus, ecranul este un IPS HD uriaş, de 6 inch (cea mai mica tableta are 7 inch), deci nu este un smartphone ci un phablet. Are o rezoluţie de 1280 x 720.

 În lumina soarelui se descurcă bine, dar la luminozitate maximă. Jocurile şi filmele se văd excelent,dovezile le puteți vedea mai jos (capturi de ecran făcute de telefon):






           În condiţii normale de utilizare, bateria își face bine treaba (2 ore de muzică,1 ora de jocuri, 2 ore de filme şi jumătate de ora pe internet ). Trebuie încarcat zilnic. Camera foto are 8 megapixeli (cea frontala), iar cea secundara are 2 megapixeli. Are blit, dar nu are aplicatie lanterna, dar se poate pune widget de la antivirusul instalat de ei. Are functie de  panorama, HDR (culorile putin mai realiste), poza automata cand se detecteaza un zambet, poza cand se spune cheese, poza cu cronometru, detectare de fata si multe altele. Dar avand Android 4.2.2 nu se poate instala Google Camera, care are posibilitatea de-a face focalizare pe un singur obiect. Dar pentru asta exista alte aplicatii, eu am gasit numai prin care trebuie facuta manual blurarea.Captura video poate fi facuta pana la 1080p la 30fps
           Poze cu telefonul:





Procesorul este un Quad Core MediaTek MT652 la frecventa de 1,3 GHz. Acesta face să mearga bine GTA Vice City, GTA San Andreas, The Room 1 si 2, Asphalt 7 si 8, Blitz Brigade, Modern Combat 5, N.O.V.A. 3 si The Dark Knight Rises. Deasemenea Gangstar Vegas si Gangstar Rio,dar nu functioneaza The Adventures of Tintin (singurul pe care l-am gasit ca nu e compatibil).  In rest se misca bine,dar are intarziere cand reda un videoclip pe aplicatia Youtube. Sunetul functioneaza in timp real, dar nu si video-ul.

        Ce aplicatii folosesti?

Le voi imparti in 2 grupe:
a) Educationale, care, din nou, se pot imparti in grupe. Cateva aplicatii care prezinta HTML,CSS si JavaScript (pentru pagini web), cateva aplicatii de matematica, formule la fizica, pentru dezvoltarea atentiei, invatarea unor limbi straine si cursuri online.
         La dezvoltarea atentiei intra Elevate, care in fiecare zi te lasa sa joci 3 mini jocuri, doar in engleza care iti pun atentia, concentrarea  la lucru. Sunt destul de grele, eu trebuie sa le repet de cateva ori pana sa le trec. De exemplu iti apare cate un cuvant la viteza de 180 wpm (cuvant pe minut) care iti da o informatie. Apoi tu trebuie sa raspunzi la o intrebare cu adevarat sau fals, in caz ca ai nimerit-o viteza cuvintelor creste la 210 wpm.
 Invatarea unor limbi se face cu timpul,si cu Duolingo. Eu incerc sa invat si daneza cu Danish de la Fabio.
         In final raman cursurile online: Coursera,de unde poti invata fizica/inginerie si informatica pentru facultate.Cursurile sunt video, doar in engleza.
 b)care fac timpul sa treaca mai repede:
         Cel mai mult m-a impresionat The Room:un joc in care trebuie sa gasesti secretele mai multor mese (pare simplu, dar nu este asa). Atmosfera este superba. Partea buna este ca are 2 parti, dar nu sunt gratuite.
         Cut the rope 1 m-a impresionat prin simplitate.Totusi unele nivele nu reuseam sa le trec cu 3 stele, chiar daca scopul este sa tai franghii si sa duci o bomboana la o creatura verde. Partea doua a jocului este dezamagitoare, mergand pe urmele Candy Crush-ului: mai multe incercari dupa un timp.
         True color este o aplicatie de atentie si de viteza de reactie, avand 4 moduri de joc. Se observa din imagine care este scopul,nu-i asa?
         Micro battles un joc care contine 4 mini jocuri care so joaca numai in 2.Foarte distractiv.
         Prime World: Alchemy in care scopul este sa combini elementele cate 3,creand alta noua si tot asa.
         Fruit slice în stilul lui Ninja Fruit,dar are mai multe moduri mai grele.
         The Simpsons Tapped Out si Star Wars Galactic Defence se aseamana într-un fel,ambele fiind de strategie.
          La început nu am crezut că se poate face root la acest telefon. Am gasit un singur forum despre root-area acestui telefon. Acel forum nu ducea niciunde, nicio informaţie. Dupa ce am încercat ceva variante, fără să se intample nimic, m-am gândit că nu caut cum trebuie. Găseam informatii numai despre telefoanele noi, cu nume mari: Samsung, Apple... Apoi m-am gandit sa caut informatii despre telefoanele chinezeşti. Chiar prima variantă, cu Root genious, a funcţionat.
         One+ Manager:o aplicaţie care face ca sistemul de operare Android să arate ca iOS.Se mişca foarte bine,clasifică aplicaţiile în foldere.
         OTG:se poate conecta prin microUSB cu un stick,tastatura şi cu un mouse(cu ultimul nu am încercat,dar primele 2 merg bine.).
         Concluzii: Este un telefon excelent, daca nu luăm în considerare că imaginea nu corespunde cu sunetul în aplicaţia Youtube (filmele descărcate merg bine). Incape in buzunarul de la spate al blugilor dar nu si in toate buzunarele din fata. Ecranul HD este grozav pentru jocuri şi filme, difuzorul este bun, basul în căşti este excelent, funcţia OTG, care dupa mine trebuie sa fie la toate telefoanele. Lanterna este utilă noaptea, camera foto este bunicică. Iar la preţul de 900 de lei face telefonul să fie unic prin ce oferă.

Butnariu Ovidiu
Clasa a XII-a A









Niciun comentariu: