30 dec. 2014

Sanse egale pentru toti






Joi, 20 noiembrie , 2014, a avut loc la sala Polivalenta o competitie sportiva care la prima vedere parea una obisnuita. De fapt a fost o actiune caritabila ce face parte dintr-un  proiect curajos organizat de INTEGRA, Asocitia persoanelor cu disabilitati , finantat de Primaria Municipilui Arad, Centrul Municipal de Cultura.
         Participantii la aceasta actiune au fost elevii claselor a 9 a D si a 9 a E insotiti de prof, Morovan Monica si prof. Anghel Alexandru, din partea Colegiului National “Vasile goldis”, de asemenea  elevi ai Colegiului Pedagogic, ai Liceului de Arta “Sabin Dragoi”  si ai Liceului Teologic.
         S-au desfasurat diverse probe sportive la care au participat cate un copil sau adult cu disabilitati insotiti de elevi ai scolilor prezente in sala.
Prima proba a fost cea de alergare in care micii ”sportivi” au demonstrat ca sunt capabili sa alerge in ritmul lor, ajutati fiind de noi elevii care i-am tinut de mana. A doua proba a fost cea de saritura pe loc. Ne-am distrat pe cinste. Unii au cazut, altii s-au aruncat pe jos ...si distractia a fost in toi. A treia proba a fost aruncarea cu mingi la cos. Au fost mingi peste tot, copiii s-au amuzat  si toata lumea a castigat.
         S-au dat premii , diplome si medalii acelor copii si personae adulte care pe undeva traiesc intr-o lume diferita de a noastra, unii neputand  vorbi dar exprimandu-si sentimentele prin manifestari tandre si pline de dorinta de a fi intelesi.
         Aceasta experienta  a dovedit faptul ca “problemele” pe care le avem noi sunt minore fata de problemele majore pe care le au acesti copii si adulti.
          Dorim sa-I multumim cu aceasta ocazie doamnei prof. Morovan Monica pentru faptul ca ne-a oferit prilejul prin participarea la aceasta actiune sa gandim mai profound la ceea ce numim noi necazuri si sa ne bucuram de sanatatea pe care o avem si  pe care trebuie sa o pretuim.

                                                      MACOVEI  ANTONELA(9E)
                                                      SZABO  BRIGITTA   (9E)
                                                      BARBU  NATALIA  (9D)
                                            prof.  MOROVAN MONICA

Niciun comentariu: