14 mai 2014

Hora poloistilor


Echipa nationala de polo, UNDER 19, participanta la Turneul din Malta. Din aceasta echipa face parte si elevul nostru, Gergelyfi Robert (clasa a XII-a D), jucatorul numarul cinci de la stanga la dreapta. El a avut un rol important in clasarea pe locul II si in calificarea la turneul final din Georgia. Mai multe detalii puti afla de aici.





11 mai 2014

Descopera Clujul


Sunt convinsa ca toti cunoastem cateva orase frumoase din Romania. Dintre ele am aminti Cluj Napoca . In saptamana altfel am avut ocazia de a vizita Clujul alaturi de domnul diriginte. Mijlocul de transport pe care l-am folosit pentru a ajunge a fost trenul, totul a mers bine . Am pornit la ora 7:36 si dupa 5 ore am  ajuns la destinație. Primul obiectiv turistic pe care l-am vizitat a fost stadionul C.F.R. Am pornit apoi spre Cluj Arena, dar din pacate ne-a prins o ploaie si ne-am decis sa ne indreptam spre Iulius Mall pentru a manca ceva si pentru a astepta pana cand ploaia se va opri . Urmatorul obiectiv turistic a fost Gradina Botanica, dar din pacate am ajuns prea tarziu iar serele erau deja inchise, asa ca am stabilit sa ne intoarcem ziua urmatoare . Totul a decurs bine si trebuie sa recunosc, Clujul este un oras foarte frumos . Dupa asta am pornit spre Floresti, locul unde era situate manastirea unde urma sa innoptam. Dupa ce am ajuns in Floresti a mai trebuit sa mergem pe jos in jur de doi kilometri. Cei de la manastire au fost amabili cu noi si ne-au asteptat cu masa pregatita. Manastirea era situata intr-un loc frumos, plin de vegetatie . A doua zi am luat micul dejun, le-am multumit ca ne-au primit si dupa asta am plecat spre autobuz . Prima oara ne-am indreptat spre Cluj Arena, dar l-am putut privi doar din afara deoarece fetele de la nationala se antrenau . Dupa asta ne-am indreptat spre Universitatea Babes Bolyai, care este una din cele mai importante universitati din Romania. Apoi am pornit spre Gradina Botanica, un loc minunat, plin de vegetatie iar cine are ocazia de a-l vizita ar trebui sa o faca . Dupa cateva ore petrecute acolo am pornit spre un muzeu care avea ca tema rochiile de bal si moda, tot in aceeiasi cladire am putut afla lucruri noi despre domnul Banffyi Miklos. Dupa doua zile minunate petrecute la Cluj a fost timpul sa ne intoarcem inapoi in Arad. Trenul nostru pleca in jur de ora 16:00 iar la ora 21:00 am ajuns in Arad, cu o mica intarziere. Ei bine, a fost foarte frumos, iar cei care inca nu au vizitat Clujul ar trebui sa o faca! Sper ca vom mai organiza excursii alaturi de domnul diriginte si clasa !!

Heghea Andreea, clasa a VII-a A

Marturii din comunism


Pentru concursul „Un altfel de muzeu în şcoala ta: Muzeul comunismului”, elevii Teodor Stoica, Ana Cicală, Alexandru Higyed şi Andrea Ardelean, din clasa a X - a E, de la Colegiul Naţional „Vasile Goldiş” Arad, coordonaţi de profesorul Marcel Ştefan Mihoc, au realizat expoziţia intitulată „Mărturii din comunism”. Expoziţia a cuprins diverse obiecte legate de această perioadă: lămpi cu gaz, monede, cărţi poştale, fotografii de familie şi cu vizita lui Nicolae Ceauşescu la Arad, cărţi de muncă, livret militar, timbre, un vinyl realizat la Arad în anii 1980, cărţi, ghiduri turistice, reviste, pliante, un radio din anul 1967, pagini scanate din ziarul „Scânteia”, libret de economii CEC, o stropitoare şi un desen în creion cu Nicolae Ceauşescu. Dintre cărţile aflate la expoziţie, amintim „România pe drumul construirii societăţii socialiste multilateral dezvoltate”, „Ziridava 2000 Arad 950” şi nu în ultimul rând, cunoscuta carte „Omagiu”. 

Stoica Teodor, clasa a X – a E