28 mai 2012

O altfel de competiţie

 
Cu siguranţă, cuvântul de ordine al săptămânii 2-6 aprilie va fi ,,altfel’’, tocmai pentru că, în rândul elevilor se desfăşoară proiectul ,,Săptămânii Altfel’’, adică, începându cu cei de la clasa I, până la liceenii de clasa a XII-a, copiii şi adolescenţii sunt invitaţi să privească şcoala dintr-o altă perspectivă. Nu se vor ţine cursurile, dar, acestea vor fi înlocuite cu diverse activităţi menite să îmbie elevii atât la amuzament, cât şi la cultură.
Un bun exemplu al unor astfel de activităţi au fost reprezentate de competiţiile sportive din cadrul Colegiului Naţional ,,Vasile Goldiş’’ Arad, care a reuşit prin intermediul profesorilor şi al tinerilor să se mobilizeze şi să organizeze meciuri de fotbal, de baschet, de volei, un concurs de dans (breakdance) şi chiar de rummy sau table, însă participarea la şah s-a dovedit a fi un real succes.
Datorită bunăvoinţei  clubului de şah Vados din Arad, club afiliat la Federaţia Internaţională de Şah, al cărui preşedite este Alin Câmpeanu, toate materialele necesare au fost pregătite în una din sălile colegiului, iar pe data de 2 aprilie 2012, începând cu orele 9:30, elevi de toate vârstele ( 26 la număr) şi-au putut exersa abilităţile în cadrul aşa-numitului joc al minţii. Constând în 5 reprize a câte 30 de minute, tinerii s-au întrecut pe ei înşişi cu gândul la premiu, sub atenta observaţie a profesorilor coordonatori: Ivaşcu Bogdan,Ivaşcu Ioana, Ioja Petronela, Savulov Simona, Costina Daniel şi Tătar Florin.
          Finalul a fost marcat şi de o decernare a premiilor pentru cei mai buni care au fost după cum urmează: locul I: Demsea Rafael; locul 2: Kiss Eduard; locul 3: Jitariuc Emanuel; locul 4: Mihalko Sebastian. Aceştia s-au ales cu diplome, jocuri de şah şi chiar cupe, iar fericirea de pe feţele câştigătorilor nu a mai lăsat loc de invidie pe chipurile învinşilor, ci doar un sentiment de fair-play. Chiar şi aşa, cu toţii au câştigat ceva şi anume o experienţă, dar nu una oarecare , ci una altfel.
Am avut oportunitatea să văd astăzi lucrurile altfel şi în calitate de preşedinte al Consiliului Elevilor al acestui colegiu, dar înainte de toate, în calitate de elevă şi participantă la această competiţie, doresc să mulţumesc organizatorilor şi colegilor mei pentru implicare, întrucât indiferent de circumstanţe, de obstacole şi impedimente, reuşesc să menţină vie flacăra competiţiei şi a spiritului de echipă, de familie în această şcoală.

          Diaconescu Roxana, clasa a XI-a E, Colegiul Naţional ,,Vasile Goldiş’’ Arad

Niciun comentariu: