4 mar. 2012

ANONIMUL VENETIAN - un spectacol tulburator



               Elevii claselor a XI a E si a XII a E, insotiti de prof.Livia Nadis, Gina Vasilescu si dirig. Lucian Ardelean  au vizionat Anonimul Venetian,piesa care a avut premiera în urma cu 13 ani şi care  s-a jucat din nou pe scena arădeană în 25 februarie, la cererea publicului. Un spectacol al dragostei, suferinţei, căutărilor, temerilor, bucuriilor, dar mai ales un spectacol al regăsirilor, mărturisesc reprezentanţii Teatrului Clasic din Arad.

O seară spectaculoasă, seara de 25 februarie 2012 s-a dovedit a fi una magică, întrucât Teatrul ,,Ioan Slavici’’ Arad a fost gazda unei piese extraordinare şi anume ,,Anonimul Veneţian’’.
Actorii principali, Claudia Ieremia alături de Zoltan Lovas au interpretat cu multă dăruire de sine rolurile unor soţi divorţaţi de 8 ani, care, reîntâlniţi la Veneţia află despre noutăţile vieţile fiecăruia în decursul acestor ani.
            Atitudinea celor doi alternează de la supărare şi ironie, la extaz, dragoste şi vise nebune. Soţii realizează că se mai iubesc încă, dar timpul e prea târziu, fiindcă artistul, bolnav de cancer  mai are foarte puţin de trăit. Ultima sa dorinţă e aceea de a transmite băiatului său un concert dirijat de el şi de a asculta compoziţia sa favorită ,, Anonimul Veneţian’’.
            Replica memorabilă din finalul piesei ,,Toţi suntem nişte anonimi’’ evidenţiază concret ideea efemerităţii umane, iar decorul clasic, în care domină statuia Fecioarei Maria domină impecabil, conturează singurul ascultător al soţului, pe care acesta nu a fost nevoit niciodată să-l plătească pentru a fi ascultat. Costumele şi muzica au fost în concordanţă cu atmosfera excepţională care a furat ropote de aplauze.
            În concluzie, mi-a plăcut piesa, datorită elementelor aflate în antiteză, datorită trecerii de la extaz la tragic a actorilor  si datorita mesajului profund, acela al permanentei iubirii.

                                                                                    Diaconescu Roxana, cls a XI-a E




Niciun comentariu: