27 apr. 2009

Noaptea lui Yuri

În cadrul acţiunilor dedicate Anului Internaţional al Astronomiei, la iniţiativa profesorilor Mihalcsik Aneta, Ioja Petronela, Savulov Simona şi Iazbinscky Gabriel, elevii şi profesorii de la Liceul Teoretic „Vasile Goldiş”Arad au avut parte de concursuri pe diferite teme, muzică şi dans şi să nu uităm de atracţia serii – telescopul.
Astfel, ziua de 06.04.2009 a debutat cu un concurs de desene pe tema „Universul în ochii copiilor”, urmat de sesiunea de referate şi comunicări ale elevilor cu aceeaşi temă, în format electronic.
Seara, elevii Liceului Teoretic „Vasile Goldiş”Arad au dezlegat tainele Universului la „Noaptea lui Yuri”, când, bucurându-se de cerul senin, au putut contempla luna şi diverse constelaţii vizibile în această perioadă, cu ajutorul prietenului lor – telescopul, montat în curtea şcolii pentru a asigura un câmp vizual suficient de vast.
Tot în această seară, în sala festivă a liceului, au fost premiaţi câştigătorii sesiunilor de desene şi referate. Spiritele s-au încins la balul mascat, atmosfera fiind întreţinută de DJ Bubu, care nu a uitat însă nici imnul Nopţii lui Yuri.

prof.Aneta Mihalcsik


Niciun comentariu: