29 mar. 2010
Diana Iosif vă invită în Argentina
Muzeul Eva Peron
Ambasada şi Biserica
Muzeul de Ştiinţe Naturale din Buenos Aires
Litoralul argentinian
Târg de Paşte - vine iepuraşul
-->
28 mar. 2010
Teen Fest: Liceul Teoretic "Vasile Goldis" vs Liceul de Artă "Sabin Dragoi"
P.S. Elevul Negrea Claudiu (IX B) este fotograful blogului nostru. Este un fotograf talentat, deşi este la o vârstă fragedă. Dacă doriţi să imortalizaţi un moment dintr-o petrecere sau de la un alt eveniment puteţi apela cu încredere la serviciile lui.
Emisiunea Goldis vs Dragoi - TeenFest 2010 from Alexandru Padurean on Vimeo.
23 mar. 2010
160 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu
Ziua mondială a apei
Ziua Mondială a Apei
Fiecare element viu al planetei noastre are o importanţă covârşitoare (ar fi ideal să avem un pământ fertil, nepoluat, aer curat şi fără găuri în pătura de ozon, vegetaţie, floră şi faună diversificată), dar parcă APA – esenţa sine qua non are un rol esenţial. Pe de o parte APA este catalizator şi parte constitutivă a tuturor celorlalte forme de viaţă, pe de altă parte ea reprezintă pentru planeta noastră ceea ce reprezintă sângele pentru un organism viu. Având o apă „nesănătoasă” se va îmbolnăvi întreaga planetă.
Există milioane de oameni care suferă din lipsa apei. Aceştia îi cunosc cel mai bine valoarea. Noi ceilalţi care o avem la discreţie trebuie să învăţăm să o privim altfel, aşa cum spunea Jack Cousteau „să nu uităm că cercul apei şi al vieţii este acelaşi”.
Sub egida „Apa, sursă de viaţă”,
La secţiunea de afişe, lupta a fost foarte strânsă, elevii reuşind să surprindă în operele lor semnificaţiile şi importanţa celei fără de care viaţa nu ar fi posibilă, şi anume apa. Premiul I a fost împărţit de trei eleve şi anume Schrontaler Anita (Liceul cu Program Sportiv Arad), Perea Anamaria (Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” Arad) şi Ioja Denisa (Liceul Teoretic „Vasile Goldiş” Arad). Premiul II s-a acordat elevilor: Petronela Jigovan (Grup Şcolar Pâncota), Bogdan Iancic (Liceul Teoretic „Vasile Goldiş” Arad) şi Constantin Lefter (Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu” Medgidia). Premiul III a fost câştigat de elevele: Ungureanu Lorena şi Buglea Fabiana (Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” Arad) şi de către Cora Adelina (Liceul Teoretic „Vasile Goldiş” Arad).
Lucrările tuturor copiilor au fost expuse în cadrul expoziţiei cu tema „Apă curată pentru o lume sănătoasă”.
Pentru buna desfăşurare a activităţilor dedicate Zilei Mondiale a Apei 2010, au colaborat directorii prof. Eugen Bocăniciu şi Diana Duca şi cadrele didactice: Petronela Ioja, Simona Savulov, Aneta Mihalcsik şi Gabriel Iazbinsky.
Un documentar interesant despre apă
20 mar. 2010
Neag Diana (VIII B) - campioană naţională şi internaţională la gimnastică ritmică
În şcoala noastră sunt mulţi elevi şi eleve foarte talentaţi cu care ne mândrim. Deşi ei învaţă foarte mult mai au timp şi pentru altceva, sport sau alte activităţi, de aceea pot fi socotiţi modele pentru colegii lor. Vă invităm să faceţi cunoştinţă cu o astfel de elevă. Este vorba de Neag Diana din clasa a VIII-a B, campioană naţională şi internaţională la gimnastică ritmică. Vă prezentăm un scurt interviu, câteva fotografii şi filmuleţe cu ea.
1.Ce sport faci, de la ce varsta si la ce club?
Practic gimnastca ritmica de la varsta de 7 ani la clubul C.S.M. Arad.
2.Cate ore pe zi te antrenezi?
In general ma antrenez in jur de 4 ore pe zi, dar inaintea concursurilor cam 6 ore, chiar si mai mult.
3.Cum îti imparti timpul între scoala si activitatea sportiva?
Deoarece ajung tarziu de la antrenament, de multe ori îmi e foarte greu sa ma pregatesc pt urmatoarea zi de scoala, dar cu gandul ca îmi place ceea ce fac reusesc sa trec peste toate.
4.Ce performante majore ai obtinut?
Am participat la foarte multe concursuri în cei 7 ani de gimnastica, dar cele mai bune performante ale mele sunt:
- în anul 2007 am iesit campioana nationala la cerc si cu echipa, locul 3 la individual compus, coarda si panglica (categoria a III-a)
- tot în acel an, am fost premiata ca cea mai buna gimnasta a anului.
- în anul 2008 am ocupat locul 4 la concurs international în Serbia (categoria a II-a)
- în anul 2009 am castigat un concurs international în Cehia, iar la campionatul national m-am clasat pe locul 5 individual compus si cu echipa pe locul 2.
5.Am înteles ca ai dansat în emisiunea “Dansez pentru tine” de la ProTV. Pentru cine ai dansat? Cum a fost? Aceasta experienta te-a marcat într-un fel?
Da întradevar am dansat în emisiunea “Dansez pentru tine”, ceea ce a fost o experienta de neuitat si diferita de toate celelalte.
Impreuna cu 2 colege am reusit sa aducem un strop de bucurie, prin dans, unui baietel bolnav de diabet. Din acest lucru am înteles cat de usor e sa vorbesti despre asemenea greutati, dar e cu totul altceva atunci cand le traiesti.
6.Ce anume apreciezi în mod special în frumusetea acestui sport?
Apreciez în mod special acest sport deoarece în el sunt imbinate arta, creatia si frumusetia, ceea ce pentru mine este un mod de a-mi exprima sentimentele.
7.Ce amintiri frumoase ai în legatura cu acest sport?
Cu siguranta amintirile frumoase pe care le poti duce ani întregi alaturi de tine si de care te poti bucura la nesfarsit, sunt atunci cand munca si telurile tale ajung la bun sfarsit împreuna cu un zambet de fericire.
8.Care este rolul gimnasticii în idealul tau de viata?
Cred ca gimnastica o sa aiba un rol foarte important în viata mea, deoarece toate sporturile te ajuta sa gasesti încrederea în tine.
9.Mai ai timp si pentru altceva?
Depinde de lucrurile pe care trebuie sa le realizez în gimnastica si scoala, ceea ce este foarte important.
10.Ce faci în timpul liber?
In timpul meu liber prefer sa ma odihnesc, sa citesc sau sa vizionez filme.
11.Ce alte pasiuni mai ai?
Am foarte multe pasiuni, dar cele care îmi plac cel mai mult sunt dansul si cititul.
12.Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?
Inca nu m-am gandit ce vreau sa devin, deoarece mai am destul timp si cred ca voi mai avea foarte multe lucruri de hotarat.
“GIMNASTCA RITMICA ESTE UN SPORT PE CARE
IL VOI IUBI MEREU”
19 mar. 2010
Adrian Stan la "Dansez pentru tine"
Proiectul Legii Educatiei Nationale (18.03.2010)
18 mar. 2010
Foghiş Robert - "Vă salut pe toţi din Edmonton (Canada)"
Elevul Foghiş Robert a terminat gimnaziul în şcoala noastră. Părinţii lui, plecând la muncă în Canada, l-au luat şi pe el aşa că acum îşi continuă studiile acolo. Recent am stat de vorbă cu el pe messenger despre şcoală, oraşul în care locuieşte şi despre ce simte după plecarea din România. Îi este foarte dor de foştii colegi din clasa a VIII-a, mereu mă întreabă ce mai fac. Îi pare rău mai ales după colegele din România (Isabela, Janeta, Paula, Cristina). Spune că acolo majoritatea fetelor sunt urâte sau obeze. Cele frumoase te privesc cu superioritate, „sunt pline de fiţe”.
Despre şcoală mi-a spus că are de toate, chiar şi un stadion ca al UTA-ei. Fiecare elev are calculator, dacă nu îşi aduce de acasă primeşte unul de la profesor. Cursurile se fac pe calculator, inclusiv notele se pun într-un catalog electronic. Profesorii sunt amabili, zâmbitori, ajută elevii, dacă e nevoie stau şi peste program. Elevii sunt mai gălăgioşi, „ca la piaţă”. Pentru acţiuni care contravin regulamentului şcolar sunt eliminaţi din şcoală 3 zile sau chiar o săptămână. Dacă absentează secretara suna acasă, dimineaţa la ora 9, iar la ora 15 sună un robot care îi informează pe părinţi de la ce oră a absentat elevul.
Ciclurile de învăţământ sunt împărţite astfel: 1- 6 (şcoala primară); 7-9 (gimnaziul); 10-12 (liceul). „În clasa a II-a încă mai colorează”. Nu plăteşte şcoala, fiecare cetăţean al oraşului plăteşte un impozit, din salariu, pentru profesori, medici şi poliţişti.
Îi pare rău că nu a fost mai cuminte în Goldiş şi pentru că nu a învăţat mai mult, mai ales
Sora lui are 9 ani, este şi ea acolo la şcoală. Îi place aşa de mult încât în vacanţă se plictiseşte şi abia aşteaptă să înceapă şcoala. Spune că acolo toţi merg cu plăcere la şcoală. Profesorii sunt calmi, nu te ceartă şi nu zbiară.
Oraşul în care locuieşte este foarte mare, cam cât judeţul Arad. Merge şi
Visul său este să devină pilot de avion sau designer pe calculator. Pe termen scurt îşi propune să înveţe să cânte la chitară.
Unde locuiesti in Canada? Descrie putin zona.
Locuiesc în Edmonton Alberta, un oras în vestul Canadei.
Orasul e minunat, are un râu care trece chiar prin centrul orasului, ca si cum ar trece un râu pe Blvd. Revolutiei.
De ce ai plecat acolo?
Parinti mei au vrut, pentru viitorul meu.
Cum este scoala de acolo? profesorii, elevii, materiile studiate,
dotarea materiala?
Scoala este mult mai usoara ca în România, din mai multe puncte de vedere, de exemplu la matematica avem voie cu calculatoare, iar pe calculatoare avem peste 1000 de optiuni din care putem alege, de exemplu sin, cos etc.
Ce materii studiezi?
Language arts 9 - un fel de Limba Romana.
Mathematics Cogito 9 - Matematica, fiind mult mai usoara ca în Romania, e o clasa mai ridicata decat celelalte.
Social Studies 9 - Aici invatam despre parlament si despre legi, o clasa destul de interesanta.
Computer Application (Optiune) - Aici lucram cu Windows Excel/Word/Publisher si mult mai multe
Info Tech 9 (Optiune)- aici lucram cu Cinema 4D, pe calculator
Science - Chimie, biologie si fizica impreuna.
French second language 9 - franceza
Phys, Ed 9 - Sport, aici, in fiecare luna la sport facem alt sport, de exemplu am inceput cu alergare si forta, dupa care am avut o luna de fotbal, apoi o luna alt sport, si tot asa. Am colegi din toată lumea, din India, din Africa, China, Dubai
Ce activitati mai desfasurati, pe langa cursuri?
Pe langa cursuri se desfasoara foarte multe activitati, de exemplu, sunt campionate de fotbal, basket etc, se face o echipă care să reprezinte şcoala, pentru a intra în echipă trebuie sa treci nişte teste, club de ski si mai multe.
Cum e Canada?
E frig aici, mai ales iarna -40 grade. E o ţară foarte mare, foarte mult spatiu.
Ce-ti place cel mai mult acolo?
Imi plac multe chestii, esti mai in siguranta pe strada, vezi tot timpul o masina de politie care patruleaza sau cu bicicletele, chiar si pe jos patruleaza politia 24/7. Imi place foarte mult chestia ca vad iepurasi si veverite pe strada in fiecare zii, sunt paduri in oras iar nimeni nu le taie...
Ce nu-ti place?
Fetele, toate sunt diferite, obeze majoritatea..
Pe langa scoala ce mai faci? Cum iti petreci timpul liber?
Pe langa scoala, joc fotbal la o echipa de club, cateodata lucrez, iar in weekend mai merg la un film la cinema..
Fa o scurta caracterizare a canadienilor.
Nu prea stiu sa faca nimica, numa sa dea comenzi.. Lenesi
Iti doresti sa te intorci in Romania? De ce?
Da, primul lucru, as vrea sa îmi vad bunici si prieteni, mie dor de acasa.. cum e vorba, Nici unde nu e mai bine ca acasa..
Ce ai invatat acolo? Ce sfat le dai celor care nu au avut aceasta ocazie?
Am învatat sa fiu mai cuminte, sa nu mai fac asa multe prostii cum faceam prin a 8-a !! Multumiri
Pai, sa nu rateze, daca ar prinde asa oferta..
Dupa ce ai vazut acolo, ce ai schimba in Romania?
Cred ca as schimba tot sincer. Ar fii mult mai bine pentru toata lumea.
Aici, profesori, politia, pompieri etc. sunt platiti din taxe, aici orice cumperi platesti cativa centi în plus, centi aia sunt pentru salariile profesorilor, politia etc.
Prof. Costina Daniel
13 mar. 2010
Balul Bobocilor 2009 - video
bal lvg 1 from danutzionutz on Vimeo.
bal lvg 2 from danutzionutz on Vimeo.
bal lvg 3 from danutzionutz on Vimeo.
bal lvg 4 from danutzionutz on Vimeo.
bal lvg 5 from danutzionutz on Vimeo.
11 mar. 2010
Mărţişorul - tradiţie şi simbol
Felicitari de 8 martie from danutzionutz on Vimeo.
10 mar. 2010
Şcoli pentru un viitor verde
9 mar. 2010
Spirit Scout
Cercetasii din Arad from danutzionutz on Vimeo.
La Centrul pentru Vârstnici
P.S. Elevul Negrea Claudiu (IX B) este fotograful blogului nostru. Este un fotograf talentat, deşi este la o vârstă fragedă. Dacă doriţi să imortalizaţi un moment dintr-o petrecere sau de la un alt eveniment puteţi apela cu încredere la serviciile lui.
6 mar. 2010
Clasa a XI-a D viziteaza expozitia de reptile vii
In lunile februarie si martie portile muzeului judetean
La aceasta expozitie au luat parte si elevii clasei a 11-a D, insotiti de domnul profesor Florin Tatar. Au putut vedea cobre, pitoni, vipere, scorpioni si crocodili. Elevii au putut chiar sa atinga una dintre reptile.
Va prezentam mai jos niste imagini si un video de la aceasta expozitie.
Gombos Anca